Puljemidler til eSport og børnekultur

Randers Kommunes Landdistriktsudvalg har vanen tro uddelt midler fra Landsbypuljen, der kan bruges til lokal udvikling. I alt ni landsbyer har søgt om midler, hvoraf to specifikt har søgt om midler til Borgerbudgettering. Alle ni ansøgere vil modtage midler.

To gange årligt er det muligt for landsbyer og borgerforeninger at søge midler gennem Randers Kommunes Landsbypulje, og i år bliver der i alt udbetalt ca. 700.000 kr. Som noget hører puljen Borgerbudgettering nu under Landsbypuljen, og dette er der som nævnt kommet to ansøgninger om. Det er Langå og Sønderbæk-Rejstrup, der har søgt midlerne. Midlerne til borgerbudgettering udbetales ikke til et specifik projekt, da fokus i stedet er på de demokratiske processer og beslutninger frem imod udvælgelse af, hvad man vil bruge midlerne til.

De øvrige ansøgere har søgt om midler til så forskelligartede projekter som f.eks. festivalen Banerock i Fårup, et kronjysk eSport academy i Øster Bjerregrav og tiltaget BørneKultur Ugen, der handler om, tilbyde børn i Randers Kommunes mindre landsbyer fordybende og sjove aktiviteter i løbet af skolernes efterårsferie. Ansøgerne der modtager midler er Kulturelt Samvirke Randers, Hald Forsamlingshus, Læsten Borger- og Kulturhus, Romalt Kultur- og Forsamlingshus, Stevnstrup Borgerforening- og Forsamlingshus, Kronjyllands eSport Academy, Sønderbæk og Rejstrup samt Langå.

Randers Kommune ønsker modtagerne stort tillykke og god arbejdslyst!