Rågeregulering i de kommunale parker er skudt i gang.

Larmen fra store rågekolonier kan være en plage for naboer til kolonierne og gæster i parker. Derfor iværksætter Randers Kommune nu en regulering af rågeunger i de kommunale byparker og grønne områder i et samarbejde med frivillige lokale jægere

Nu er jagten på rågeunger skudt i gang i parkerne i Randers for at komme skrig og larm til livs fra store rågekolonier

I maj og juni måned samarbejder 20 frivillige jægere fra to jagtforeninger i Randers med Randers Kommune om at komme larm og skrig fra store rågekolonier til livs. Jægerne vil jagte rågeunger i Skovbakken, Vestparken, Gethers Anlæg, Oust Mølle, Fiskergården, Doktorparken, samt nogle mindre kolonier udenfor Randers by:

” Vi er så heldige at have nogle dygtige og engagerede jagtforeninger, der gerne vil udføre denne tidskrævende frivillige opgave som er stor hjælp for Randers Kommune og ikke mindst naboerne til rågekolonierne, som ofte føler sig plaget af støjen,”  siger Lars Maagaard, naturvejleder og vildtbiolog i Randers Kommune.

Fakta om regulering af råger

Rågerne er beskyttet af et EU fuglebeskyttelsesdirektiv. Derfor er der ikke jagttid på dem.

Naturstyrelsen kan give tilladelse til at regulere bestanden af råger ved skydning af rågeunger, når de forlader reden ved forårstid.