Randers byder på nye eventyr i naturen

Natur, bevægelse og eventyrfortælling hænger sammen i en skøn forening for alle nysgerrige børnefamilier, skoler og daginstitutioner. En ny og gratis app byder på tre spændende natur-eventyr i Randers Kommune.

Børn i Randers Kommune kan nu gå på natureventyr med mobilen

Oplev 'Mysteriet om Ellens mærkelige arm' i Doktorparken. Kom med til 'Rekrutternes tophemmelige mission' på Nordre Fælled' og løs 'Spådommen om den magiske jolle' der igen kan skabe fred og kærlighed over fjorden i Udbyhøj. Sådan lyder de tre Randers-udfordringer i app'en 'Natureventyr'.

App'en er udviklet i samarbejde med DGI. Målet er at gøre det nemt for børnefamilier at tage på eventyr i naturen ved at tilbyde en færdigpakket oplevelse. Vælg din destination, blev guidet frem til start og gå ombord i et skønt og aktivt eventyr. Det er kort sagt opskriften til at bruge den nye app. Randers Kommune er gået med i samarbejdet som en del af indsatsen som visionskommune under 'Bevæg dig for livet'.

"Vi skal hele tiden tænke nyt og kreativt for at gøre det ekstra sjovt og spændende at bevæge sig. Randers har med fjorden og Gudenåen, de mange byparker, Nordre Fælled og Fussingø så meget spændende natur, hvor det er oplagt at gå på eventyr sammen. Nu kan man foreløbigt gøre det tre steder i kommunen på en ny og motiverende måde for hele familien, " siger formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget, Louise Høeg.

Natureventyr er målrettet familier, daginstitutioner og skoler med børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter i de udvalgte områder. Randers Kommune har valgt at lancere app'en lokalt midt i en corona-tid, hvor naturen netop for mange er et vigtigt frirum.

"Men husk nu at holde afstand og overhold sundhedsmyndighedernes retningslinjer - også når I er på natureventyr, " tilføjer Louise Høeg.

I første omgang har Randers Kommune og virksomheden Natureventyr sammen lanceret de tre unikke eventyr, der udspiller sig i Doktorparken, Nordre Fælled og ved Udbyhøj Strand. Langs ruterne i disse områder udspiller sig tre fortællinger i børnehøjde, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved.

Fortællingerne i Natureventyr er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af hemmelige missioner og trolde i Nordre Fælled, magiske joller og mysterier ved Udbyhøj Strand samt et væld af talende dyr i Doktorparken. Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og spændende udfordringer. Bag projektet står fem børnefamilier fra Sjælland, Fyn og Jylland.

Et tilbud for alle
App'en er gratis at downloade til både IOS og Android på natureventyr.nu, ligesom de tre Randers-eventyr også er gratis at anvende.

"Det er vigtigt for os, at det er et tilbud som alle kan anvende. Og jeg håber, at tiltaget vil blive modtaget positivt af kommunens mange børnefamilier, vores daginstitutioner og skoler, " slutter Louise Høeg.

I første omgang afprøver Randers konceptet med de tre eventyr, men hvis det bliver en succes vil der være mulighed for at få flere eventyr til Randers Kommune gennem samarbejdet med virksomheden Natureventyr.