Randers FC skal have bedre lys på stadion

Belysningen på Randers FCs hjemmebane lever ikke op til de gældende krav til afviklingen af kampe i 3F Superligaen. På mødet den 22. juni har Randers Byråd afsat penge til, at lysforholdene kan blive bragt i orden.

Der er ikke lys nok på banen, når Randers FC spiller hjemmekampe. I hvert fald er Randers Kommune for nylig blevet bekendt med, at belysningen ikke lever op til de gældende krav til afvikling af kampe i 3F Superligaen, og det bliver der nu gjort noget ved. Randers Byråd har således på mødet afsat penge til at forbedre lysforholdene.

Randers FC lejer stadion af Randers Kommune og finansieringen af den bedre belysning vil ske som et lån, som Randers FC betaler tilbage over en årrække via en forøgelse af stadionlejen. Det er endnu ikke afklaret, om det eksisterende lysanlæg skal renoveres eller udskiftes. Men bliver der tale om en udskiftning, kan prisen blive op til tre millioner kroner.

Løsning skal være på plads i august

Den nuværende superligalicens udløber allerede til august og uden en godkendelse af lysforholdene vil Randers FC ikke kunne afvikle sine kampe på den vante hjemmebane.

Randers FC og Randers Kommune er dog først meget sent blevet klar over, at lysmålingen ikke kan godkendes, da DBU ved en fejl godkendte samme måling sidste år. Derfor har borgmesteren og formanden for Randers FC i fællesskab rettet henvendelse til DBU med ønske om at udskyde fristen, hvis det ikke er muligt at bringe lysforholdene i orden inden august. Den anmodning har DBU dog afvist.

Randers Kommune er i fuld gang med at få en afklaring på de endelige omkostninger for at bringe lysforholdene i orden. Og med byrådets beslutning er forhåbningen, at det vil kunne ske på en måde, hvor Randers FC fortsat vil kunne spille sine hjemmekampe i de vante rammer på Cepheus Park til august.

Ifølge kravene til 3F Superligaen skal lysanlægget måle 1200 lux horisontalt og 750 lux vertikalt samt være ensartet. Lysanlægget på Randers stadion er fra 2004 og er lavet til 1000 lux horisontalt.