Randers Festuge 2019: Programmet er klar

Festugen finder sted i dagene den 9.-17. august. Highlights fra programmet har i de sidste par uger været præsenteret i pressen, og nu findes der et så godt som færdigt festugeprogram på www.randersfestuge.dk

Uanset om du er til action og personlige udfordringer, gode musikalske oplevelser, kunst eller teater, så lover Randers Festuge at der i årets program bliver rig mulighed for at mærke pulsen.

Høj puls i bølgen blå

En af de helt store nyheder bliver 'Big Splash' på Randers Havn. Det bliver en actionfyldt finale i de sidste par dage af festugen. Et højt udspring og en mavesusende høj katapult-tur op i luften - for til sidst at lande i havnebassinet. Det er kort sagt hvad 'Big Splash' går ud på. Der vil i alt være fire forskellige måder, som du kan komme gratis i vandet på. Det bliver med garanti en oplevelse med høj puls, hvor du vil kunne mærke suset i maven. Det bliver gratis at prøve, og der kan også lånes våddragter til den pulserende oplevelse. I løbet af festugen vil det tilmed også være muligt at prøve den 150 menter lange svævebane, hvor du starter fra 15 meters højde og ender med at lande i Gudenåens ferske vand. Svævebanen var en kæmpe succes i 2018 og bliver nu gentaget med udvidet åbningstid, så endnu flere kan mærke pulsen under den forfriskende svævetur.

Sigurds puls gennem 40 år

Puls bliver der også på Randers EgnsTeater når en af Danmarks store entertainere, der har underholdt både voksne og børn gennem 40 år er klar med sit jubilæumsshow. Som det eneste sted i Danmark vil Sigurd Barrett fejre sit jubilæum i Randers.

"Puls er utrolig vigtigt i en sådan forestilling, uanset om det er pulsen for det allermest magiske eller den puls, som en lille pause kan skabe," lyder det fra entertaineren, der samler anekdoter, sange og virtuost klaverspil til en unik aften med Sigurd.

Sigurd Barrett har gennem årene afholdt 5000 koncerter i 17 lande og har solgt mere end 500.000 bøger. Publikum kommer i festugen en tur down memory lane med alt fra Leo Mathisen, over Hit med sangen, Sigurd Barrett nye højskolesang og de nyeste ørehængere fra hans teaterkoncert 'Danmarkshistorie', der bliver opført på Det Kgl. Teater i København her først på sommeren. På flere af numrene bliver Sigurd endda akkompagneret af de dygtige sangere fra Randers Egnsteater Kor. Billetter kan erhverves hos Randers EgnsTeater. Forestillingen 'En aften med Sigurd' spiller i dagene 13.-16. august.

Kunst: Pulsen af flag og Dannebrog

Nationalfølelse og risikoen for at blive provokeret, sådan kan pulsen formentlig bedst beskrives under et besøg på Randers Kunstmuseum i festugen. Udstillingen 'Flag' åbner lørdag den 10. august. Det er en unik udstilling, der viser hvordan flag er blevet brugt gennem årene i kunsten. Blandt de udstillede kunstværker er Sven Dalsgaards Dannebrogsværker, der skabte skandaler i Paris i 1967.

Musikkens puls

Foruden koncerter med Lars Lilholt, Nicklas Sahl og Hjalmer, der tidligere er blevet præsenteret i pressen som en del af årets program, kan festugegæsterne blandt meget andet glæde sig til et stærk program i Jazz- og Folkteltet. Fredag aften den 9. august optræder den legendariske klaverbokser Stan Urban. Han har gennem tiden optrådt med et hav af rock'n'roll'ens helt store legender. Stan spiller 50´rock med en energi, der rækker langt ind i det 21. århundrede.

Lørdag aften den 10. august er det den tidligere forsanger for Big Fat Snake, Anders Blichfeldt, der underholder. Bandet valgte sidste år at stoppe efter næsten 30 år som et af Danmarks bedste liveorkester med et succesfuldt salg af deres udgivelser. Nu er Anders klar med sit nye soloshow 'Vejen Videre', der er første skridt på vej mod nye eventyr. Der bliver helt sikker grinet, sunget med, og fældet en lille tåre blandt publikum. Anders Blichfeldt spiller nogle af de store Big Fat Snake-hits, vi kommer til at høre om mødet med Elvis Presleys TCB-band, om venskab og svigt, om at være far til fire - og være gift i over 30 år, om stalkere, om livet på landevejen. Det bliver uden tvivl en aften med masser af nerve og puls.

Om festugen

Randers Festuge går tilbage til 1977 - og har siden udviklet sig til Danmarks største brugerskabte festuge. Det vil sige, at alle arrangementer arrangeres af randrusianerne selv. Det kommunale eventsekretariat koordinerer festugeprogrammet, der involverer alt fra musik, kunst, teater, sport, gastronomi og meget mere. I programmet for 2019 er der omkring 500 begivenheder i løbet af Randers Festuge. Find dem på www.randersfestuge.dk