Randers Havn kan bruge dit brugte juletræ

Julen er vel overstået, pynten pilles af juletræet og træet skal bortskaffes, og igen i år åbner Havnens Materielgård for indlevering af årets juletræer.

Når træerne bliver leveret på afleveringspladsen på hjørnet af Moltkesgade og Toldbodgade vil træerne atter komme til ære og nytte som faskiner langs Randers Fjord, til gavn for miljøet og til glæde for fjordens fiskeyngel.

Faskiner

Faskiner er sammenbundtede grantræer, som er med til at holde brinkerne på plads og mindske vandets tilbageslag. Der er faskiner hele vejen ud langs Randers Fjord, og det er her, de brugte juletræer kan anvendes, og med et forbrug af cirka 4000 faskiner årligt til vedligeholdelse af fjordstrækningen på 27 km, er der stort behov for træer. – Vi regner med, at der går 4-6 træer på en ”juletræsfaskin”, så vi har ingen begrænsninger på hvor mange træer vi kan modtage.

Flotte præmier

Når træet afleveres på Randers Havns afleveringsplads, vil det som vanlig blive belønnet med en lodseddel, og blandt de indleverede lodsedler vil der blive trukket lod om:

  1. En picnictur på fjorden for 8-10 personer med Veteranskibet ”Lillebjørn”
  2. Spisning i Restaurant Pakhuset for 4 personer
  3. Købmandskurv med diverse varer.

 Vinderne af præmierne offentliggøres på www.randershavn.dk  den 14. februar 2021.

Pladsen er åben alle ugens dage fra fredag den 25. december 2020 til søndag den 31. januar 2021.

For at kunne bruge dit træ til faskiner på fjorden bedes du aflevere træet i fuld størrelse og uden pynt, skruer og juletræsfødder.

Pladsen må ikke benyttes til levering af pyntegrønt og køkkenaffald mv. (Her henvises til lossepladsen)

For yderligere oplysninger kontakt vores tovholder for afleveringen af juletræerne; Anders Christensen på mobil 2979 8771.

Vi har nu efterhånden i mange år genanvendt juletræer til fremstilling af vores faskiner, og vi glæder os hvert år over at se, hvor mange der finder vej til Havnens afleveringsplads med deres brugte træ.