Randers-hemmeligheder bliver indsamlet i juni til nyt kunstprojekt

En nyt kunstprojekt indsamler randrusianernes hemmeligheder i en telefonboks og laver dem til musik. Den hemmelighedsfulde musik bliver spillet ud over byens tage fra Sct. Mortens Kirke i Randers Festuge.

Fra  mandag den 3. juni og frem til den 30. juni står en ganske særlig telefonboks klar til at optage hemmeligheder i Randers. Her kan alle forbipasserende indtale deres inderligste hemmeligheder om stort og småt. Efterfølgende bliver fortællingerne lavet til klokkespilsmelodier.

"Det er et spændende og anderledes projekt, som kommer til Randers. Borgerne er selv med til at skabe kunsten, når de indtaler deres hemmeligheder, som efterfølgende bliver omsat til musik. På den måde får vi vores eget kunstværk i Randers, som sendes tilbage ud i byrummet," forklarer Mette Bertelsen, som er eventchef i Randers Kommune.

Hemmelighederne bliver omdannet til melodier ved at specialdesignet software oversætter toneleje, vejrtrækninger og fraseringer til musikalske forløb, som kan spilles fra Sct. Mortens Kirkes klokkespil.

Kunstprojektet, som hedder "Hemmeligheder Bygger Bro", skal være med til at skabe interesse og debat om forholdet mellem det intime og private og det offentlige, ved at sende lydkunsten ud over byen.

"Vores kirker er gode til at lave arrangementer i vores festuge, som foregår inde i kirken. Dette projekt har en ny vinkel, som bringer kirken ud i det offentlige rum," fortæller Mette Bertelsen.

Telefonboksen står klar til at høre randrusianernes hemmeligheder ved VIA University College fra den 3. til den 17. juni og ved Det Gamle Rådhus fra den 17. til 30. juni.

Fakta:
Projektet "Hemmeligheder Bygger Bro" er lavet af lydkunstnerduoen The Overheard, som består af Marie Højlund (Nephew) og Morten Riis. Kunstprojektet har allerede optaget hemmeligheder og lavet lydkunst i Aarhus, Herning og Silkeborg.