Randers Kommune beder pårørende om hjælp til vaccineindsatsen

Borgere over 65 år, der både modtager hjælp til personlig pleje og praktisk bistand, har netop modtaget et brev fra Statens Seruminstitut og Sundhedsstyrelsen med tilbud om vaccine mod Covid-19. Nu beder Randers Kommune pårørende til borgere i denne gruppe om at hjælpe med tidsbestilling og kørsel til vaccinationscentret for dem, der har behov.

Inden ugen er omme har alle plejehjemsbeboere i Randers Kommune på nær fra et plejehjem, der er ramt af smitte, fået første stik med vaccinen mod Covid-19. Og nu går turen til borgere over 65 år, der både modtager hjælp til personlig pleje og praktisk bistand. Alle borgere i denne gruppe har modtaget et brev fra Statens Seruminstitut og Sundhedsstyrelsen i deres e-boks eller fysisk med tilbud om vaccine.

”Der kan være personer i gruppen af særligt sårbare borgere over 65, der har brug for hjælp til det praktiske omkring vaccinationen. Derfor vil det være en stor lettelse, hvis pårørende kan hjælpe med at bestille vaccinationstid eller køre til vaccinationscentret. Det er så vigtigt, at vi får vaccineret alle de borgere, der ønsker det, og for mange af dem vil det både være det mest trygge og behagelige at blive kørt af en pårørende,” siger Lene Jensen, omsorgschef i Randers Kommune.

For de sårbare borgere i +65 gruppen, der hverken selv eller med hjælp fra pårørende kan transportere sig til vaccinationscentret, hjælper Randers Kommune med transporten, som er gratis.

”Der er godt 700 borgere i denne gruppe i Randers Kommune og det gælder om, at vi får vaccineret flest muligt hurtigst muligt. Her har de pårørende mulighed for at være en stor hjælp,” siger Lene Jensen.

Tidsbestilling med NemID foregår online

Det er først muligt at bestille tid til en vaccination, når man har modtaget et brev med tilbud om vaccination fra Statens Seruminstitut og Sundhedsstyrelsen. Det kommer i e-boks. Hvis man er fritaget for digital post, får man i stedet et fysisk brev. Herefter kan man bestille tid til en vaccination med sit NemID på www.vacciner.dk. I Randers Kommune er der oprettet et vaccinationscenter på Kirketerpsvej 5 8930 Randers NØ.

Har en borger ikke NemID kan man få hjælp til at bestille tid ved at kontakte Region Midt på tlf. 70232415.

Læs mere om vaccinationer i Randers Kommune her