Randers Kommune har indgået samarbejdsaftale med Aarhus Universitet

Omkring 250 studerende og nyuddannede og 30 virksomheder mødtes til Karrieredag i Randers den 24. september. Her blev en ny samarbejdsaftale mellem Randers Kommune og Aarhus Universitet underskrevet. Den skal skabe endnu flere karrieremuligheder for højtuddannede samt øge væksten i virksomhederne

Onsdag den 24. september skrev Randers' borgmester Torben Hansen (S) og rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, under på en samarbejdsaftale, der skal være med til at sikre virksomhederne i Randers kvalificeret arbejdskraft og hjælpe universitetsstuderende og nyuddannede ind på arbejdsmarkedet.

"Der er mange rigtig gode jobs i Randers for højtuddannede. Randers har vækst og udvikling, og ligger samtidig attraktivt i forhold til at nå mange arbejdspladser og drive virksomhed. Vi har indgået samarbejdsaftalen med Aarhus Universitet for at understøtte den positive udvikling både til gavn for virksomheder og medarbejdere, " sagde Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

"Randers Kommune er en attraktiv samarbejdspartner for Aarhus Universitet ikke mindst på grund af det veludviklede erhvervsliv, som kan se potentialer i at aftage vores kandidater," sagde rektor Brian Bech Nielsen. "Også studerende, som ønsker at prøve kræfter med et virksomhedsprojekt i forbindelse med deres studieforløb, får nu flere muligheder for at finde et godt match. Jeg håber også, at Karrieredagen vil få flere kandidaters øjne op for de karrieremuligheder, de har i en stærk kommune som Randers. Sidst men ikke mindst glæder jeg mig over, at forskningssamarbejdet med Randers Regnskov styrkes og nye samarbejder skabes inden for sundhed, plastik og bæredygtighed."

Karrieredag i Randers

Samarbejdsaftalen blev underskrevet til Karrieredag 2019 i Randers, hvor det lokale erhvervsliv mødtes med universitetsstuderende og nyuddannede akademikere fra Aarhus, Herning, Silkeborg og Randers. Her var der rig mulighed for at skabe matches mellem jobsøgende og lokale virksomheder. Nogle af de deltagende virksomheder var blandt andet Verdo, Makeen Energy, Randers Arkitekten, Techsave, Axacon, med flere. 

"Med denne samarbejdsaftale får vi skabt rammerne for en dialog mellem højtuddannede og de virksomheder, der kan have gavn af de kvalifikationer og kompetencer, de højtuddannede kommer med", siger Torben Hansen.