Randers Kommune ønsker god sommerferie til folkeskolerne

Fredag d. 26. juni 2020 er den sidste dag i skoleåret, hvor alle folkeskolens elever går på sommerferie. Det bliver afslutningen på et anderledes skoleår, der har budt på udfordringer såvel som succeser.

”Jeg vil gerne rette en stor tak til alle de elever, lærere, pædagoger og vikarer, der har hjulpet til ude på skolerne og SFO’erne. Også stor tak til forældrene, der har taget imod alle de anderledes ting, vi har været nødt til at lave i denne her periode,” siger formand for Skole- og uddannelsesudvalget, Steen Bundgaard.

8.654 folkeskoleelever går nu på sommerferie efter et tumultarisk forår. De fleste af dem kommer tilbage efter ferien, mens nogle siger farvel for sidste gang. Fælles for dem alle er, at skoleåret ikke har været som nogen havde forestillet sig. For eleverne, der afslutter 9. eller 10. klasse, har det også været en noget anderledes eksamensperiode, de nu har overstået.

”Kæmpe stort tillykke til afgangsklasserne med en flot og vellykket eksamen. Jeg håber I får en rigtig dejlig sommer, og rigtig meget held og lykke på ungdomsuddannelserne, 10. klasse, efterskole, det I nu skal i gang med. Jeg håber I har fået noget med i rygsækken,” siger Steen Bundgaard.

Normal hverdag efter sommerferien

Efter sommerferien kan eleverne glæde sig til at vende tilbage til en noget mere almindelig hverdag end de har været vant til. Fra 1. august kan skolerne nemlig igen tilbyde en fuld fagrække, og undervisningen kan igen gennemføres uden at skulle holde en meters afstand.

Skolerne i Randers Kommune har dog haft rigtig gode erfaringer med digital og i høj grad udendørs undervisning, og derfor arbejder mange skoler på at finde en form, hvor de erfaringer kan tages med ind i det nye skoleår.

Derudover kan nye såvel som gamle elever glæde sig til at komme i en folkeskole i Randers Kommune, der i 2019 blev kåret til den mest elevvenlige. Samtidig ligger skolerne i top 15 over de skoler i landet, der er bedst til at løfte eleverne og gøre dem dygtigere i forhold til de forudsætninger, eleverne kommer med.

Til de fodboldglade børn, kan kommunen derudover tilbyde nordens største og Danmarks eneste fodboldlinje for folkeskolelever, Fodboldlinjen Randers, der i 2019 vandt Danskernes Idrætspris.

”Sammen gør vi folkeskolen til det den er, nemlig et sted med fællesskab, mangfoldighed, faglighed, mod og tolerance. Og vi glæder os allerede til at se alle eleverne igen, og tage godt imod de nye, efter sommerferien,” siger Steen Bundgaard.