Randers Kommune sælger overskudsmad for at stoppe madspild

Randers Kommunes ansatte kan nu købe den mad, som ellers ville blive kasseret af kantinen. Hver fredag bliver kantinens mad sat til salg for at mindske madspild og for at bidrage til FN's verdensmål nummer 12.

Retterne indeholder blandt andet salat, brød og lune retter og bliver solgt i bæredygtig sukkeremballage.

Randers Kommune har i 2020 skudt gang i en målrettet indsats for at udbrede og bidrage til FN's 17 verdensmål, som skal sætte os på kurs mod en mere bæredygtig fremtid for mennesker og planeten.

For at bidrage specifikt til verdensmål nummer 12: Ansvarligt forbrug og produktion, sætter Randers Kommunes kantine nu overskydende mad til salg hver fredag for at reducere madspild.

"Det er et lille skridt i en mere bæredygtig retning, som forhåbentligt kan være med til at sætte mindskelse af madspild og bæredygtige forbrugsvaner på dagsordenen," forklarer Sidsel Homann Jørgensen, som er chef for stab og bæredygtighed i Randers Kommune.

 

Går forrest på madspildsområdet

Overskudsmaden bliver sat til salg gennem appen Too Good To Go, og Randers Kommune er den første kommune, som sætter mad til salg gennem appen.

"Randers Kommune sigter efter at være førende på den grønne omstilling, så vi arbejder hele tiden på at blive mere bæredygtige. Derfor er vi glade for også at gå forrest på madspildsområdet," fortæller Sidsel Homann Jørgensen.

Retterne, som koster 20 kr., indeholder blandt andet salat, brød og lune retter og bliver solgt i bæredygtig sukkeremballage. Kantinechef Gerti Vester håber at slippe helt for at kunne smide mad ud i fremtiden:

"Vi plejer normalt at bruge al overskydende mad i vores retter dagen efter. Så næsten alt bruges i forvejen, men når vi når weekenden, har vi været nødt til at smide den overskydende mad ud. Det løser vi ved at sætte det til salg," fortæller Gerti Vester.

Af andre indsatser for de 17 verdensmål i Randers Kommune kan nævnes affaldssortering hos alle kommunens institutioner, undervisning om verdensmålene i folkeskoler og bevægelse for livet. Randers Kommune afholder et folkemøde for verdensmålene den 29. maj på Jens Otto Krags Plads.