Randers Kommune skal have en politik for ligestilling

Der bliver nu sat gang i en proces med at udarbejde en ligestillingspolitik for Randers Kommune. Det har byrådet besluttet på mødet den 22. juni 2020.

Nu skal Randers Kommune have en ligestillingspolitik, der kan definere den strategiske ramme for at fremme ligestillingen. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 22. juni 2020 i forbindelse med, at byrådet også godkendte den lovpligtige ligestillingsredegørelse for perioden 1. november 2017 til 31. maj 2020.

Ligestillingsredegørelsen skal sendes til ligestillingsafdelingen i Miljø og Fødevareministeriet og omhandler tre dimensioner af ligestilling i Randers Kommune; nemlig i forhold til personaleområdet, kommunens levering af serviceydelser i et 0-100 års perspektiv og kommunens borgere bredt set.

Politisk involvering i processen

Og det er med afsæt i Ligestillingsredegørelsen analytiske opdeling, at forvaltningen har foreslået at sætte gang i en proces med at udarbejde et forslag til en ligestillingspolitik.

På mødet besluttede byrådet, at forvaltningen nu skal lave en procesplan for udarbejdelsen af ligestillingspolitikken, hvori der indgår politisk inddragelse i politikkens udarbejdelse. Efter sommerferien skal økonomiudvalget så tage stilling til procesplanen.

Det er planen, at der kommer et forslag til en ligestillingspolitik i høring og, at Byrådet skal tage stilling til Randers Kommunes ligestillingspolitik i løbet af foråret 2021.