Randers: På forkant med stigende smitte

Fredag 4. juni kunne krisestyregruppen i Randers Kommune konstatere, at smittespredningen har taget et hop op. Og derfor bliver der nu gjort en proaktiv indsats.

Hvor smitten i en periode har ligget på under 10 nye smittede pr. dag så er de daglige smittetal i denne uge steget til mellem 40-50 pr. dag og smittespredningen ser ud til at stige især blandt unge. Samtidig sker smittespredningen især i Randers midtby og i nattelivet og midt i en tid, hvor der er en række begivenheder, som kan give anledning til mere smitte - som fx fejring af eksaminer, aftenåbent og skole- og uddannelsesafslutninger.

"Vi har i Randers Kommune været gode til i fællesskab at holde smitten nede, og det skal vi gøre igen. Vi har mange unge mennesker, som i denne tid endelig igen kan bevæge sig ud i nattelivet. Eksaminer skal fejres og vejret er godt. Vi skal bare også huske, at afstand er meget vigtigt. Derfor laver vi nu en målrettet indsats for at være på forkant og vende udviklingen i smittetal," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Den målrettede indsats består i

  •  En dør-til-dør runde til restauratørerne i Storegade med informationsmaterialer.
  •  Direkte kontakt til idrætsklubber og foreninger for at fastholde fokus på de gode vaner.
  •  Samtidig bliver der sat skilte op med opfordring til at holde afstand både på Justensens Plæne og Tronholmparken i Randers, ligesom der i byrummet vil være flere plakater der minder om at holde afstand.
  • Det bliver understøttet af, at der både på sociale medier og på områdets digitale medier vil være mere information om at holde afstand og huske de gode vaner.

Målet er at sikre, at alle har de gode vaner in mente og materialer nok til at minde gæster og medlemmer om at holde afstand, spritte af og lade sig teste hyppigt.

"Vi har også løbende og tæt dialog med Randers Cityforening som i alle butikker er godt rustet til at tage mod kunder både med tilbud om mundbind og håndsprit, ligesom der er fokus på afstand og skiltning i de centrale gader, " siger Torben Hansen og fortsætter:

"Det skal understreges at vi ikke ser på en meget alvorlig situation lige nu, men vi følger den nøje for at gøre hvad vi kan for, at der ikke pludselig opstår en situation hvor smittetallet betyder, at der skal lukkes ned," siger Torben Hansen.

Dagens smittetal viser, at der er 142 smittetilfælde i Randers Kommune de seneste syv dage.