Randers redder jord i stort show på TV2

Fredag d. 21. maj 2021 besøger Go’ Morgen Danmark og TV Vejret Randers Kommune. Anledningen er projektet ”Danmark redder jord”, der skal sikre levesteder til planter og dyrearter i fremtiden. Optagelser fra Randers bliver en del af det store show på TV2 i samarbejde med Den Danske Naturfond søndag d. 23. maj.

TV2 og Den Danske Naturfond samler ind til en rigere og mere mangfoldig natur i Danmark. Det kulminerer søndag d. 23. maj 2021 i et stort TV2 show. Her kan hele Danmark kan være med til at redde jord, der kan sikre levesteder til truede, sjældne og almindelige planter og dyrearter.

I ugen op til den 23. maj kører TV2’s sendevogn rundt til fem områder i Danmark. Randers en af de udvalgte områder, og om morgenen sender Go' Morgen Danmark fra Randers Naturcenter.

"Randers er Nordens Amazonas med floddelta og sivrørsjungle, hvor oddere, krybdyr, fugle og mange andre arter lever ved bredden af Gudenåen. Jeg glæder mig til at give resten af Danmark et indblik i vores unikke natur her i Randers Kommune," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Efter udsendelsen om morgenen, går skoleklasser og lokale naturnørder i gang med at finde, artsbestemme og registrere dyr og planter fra området i en såkaldt bioblitz, hvor målet er at finde så mange arter som muligt. Resultatet bliver en del af TV2-showet den 23. maj.

Bioblitz og mad over bål for de lokale

Fredag eftermiddag slår Randers Naturcenter også dørene op til et arrangement for lokalbefolkningen med fokus på livet i den unikke natur ved bredden af Gudenåen. Her kan man deltage i bioblitzen ved at gå på jagt efter dyr og planter i området. Man kan få hjælp af fagfolk til at artsbestemme sine fund.

"Deltagerne kan opleve meget af det, man kan se på TV om morgenen. Og det er ikke utænkeligt, at man som gæst om eftermiddagen kan finde en art, der endnu ikke er fundet i løbet af formiddagen, og så vil den tælle med i det endelige antal, der bliver præsenteret i det store show på TV2 d. 23. maj," fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Ved arrangementet kan man også møde Asser og Brian, der er kendt fra Randers Regnskov. Der er også mulighed for at prøve stand up paddel board, og en lokal naturvejleder inviterer på vandretur i Gudenåengene, hvor man kan opleve den nære naturs eksotiske dyrearter.

Der er brænde på bålene og gang i grillen, og gæster kan medbringe sin aftensmad og eventuelt tilberede over gløderne. Arrangementet varer fra kl. 16 til kl. 20, og tilmelding er nødvendig. Der er plads til 100 gæster, og billetterne uddeles efter først til mølle princippet. Alle pladser er desværre optaget.

Fakta om Danmark redder jord

  • Den 23. maj sender TV 2 det store indsamlingsshow Danmark redder jord i samarbejde med Den Danske Naturfond.
  • TV2 besøger fem områder i ugen op til TV-showet; Møns Klint, Botanisk Have og Fælledparken i København, Vadehavet i Esbjerg Kommune, Hammer Bakker i Aalborg Kommune og Gudenå/Randers Fjord.
  • Næsten 75 procent af Danmarks areal består af opdyrket jord, veje og byer.
  • For 12 kr. kan man sikre 1 m2 jord og give den vilde natur mere plads.