Randers spiser sammen i uge 17

210.000 danskere føler sig ofte ensomme, og det kan man ændre på - blandt andet ved hjælp af måltidsfællesskaber. Det mener Folkebevægelsen Mod Ensomhed, som igen i år står bag Danmark Spiser sammen i uge 17 – og Randers Kommune bakker op med en masse forskellige arrangementer.

Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker initiativtagerne bag Danmark Spiser Sammen at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab. Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

”Vi støtter op om initiativet med mange forskellige spisearrangementer rundt omkring i kommunen. Vi håber, at rigtig mange vil deltage og selv byde ind med arrangementer,” siger Dorte Pedersen, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

Sidste år var der over 500 arrangementer landet over i uge 17, og det førte til nye venskaber og fællesskaber – alt fra ugentlige kaffeaftaler til nye madklubber og engagement i frivilligt arbejde. Målet for Folkebevægelsen Mod Ensomhed i år er at skabe op mod 1.000 fællesspisninger i hele landet, hvor mere end 50.000 danskere sætter sig sammen omkring et måltid.

Fra kagebord til 3-retters menu

Mange af Randers Kommunes plejecentre holder spisearrangementer, og menuerne spænder fra sønderjysk kagebord over brunch til lækre 3-retters menuer med underholdning til maden. Enkelte arrangementer er kun for inviterede, men de fleste er åbne for deltagere udefra.

”Der er også mange, der tænker i at samarbejde på tværs. For eksempel har man på Svaleparken i Assentoft inviteret Produktionsskolen i Virring til at samarbejde omkring madlavning og musik,” fortæller Dorte Pedersen.

Man kan få et overblik over arrangementer og selv melde sine egne i ind på hjemmesiden www.danmarkspisersammen.dk og frivilligkoordinatorerne i Randers vil løbende lave opslag om specifikke arrangementer på facebooksiden Randers Mod Ensomhed.

Fakta

  • Folkebevægelsen Mod Ensomhed består af over 70 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder er gået sammen for at gøre noget ved ensomhed.
  • Visionen er at halvere antallet af de 210.000 danskere, der ofte føler sig ensomme – og det skal ske inden udgangen af 2020.
  • Danmark Spiser Sammen løb af stablen første gang i uge 17 2016 og afvikles igen i uge 17 2017.