Randers tænder lyshesten

Når julelyset bliver tændt i Randers City fredag den 17. november, vil lyshesten også være tændt. Samtidig begynder julemagien i Randers for alvor med alt fra julemarkeder, julekoncerter og -forestillinger. For sjette gang står et fælles kommunikationsnetværk sammen om en julekampagne, der skal bidrage til at tiltrække flere gæster til Randers i november og december måned.

Lyshesten kom til Randers i 2015

Lyshesten kom til i 2015 som en gave til Randers i anledningen af Randers Handelsråds 175 års jubilæum. Siden blev den 6,5 meter høje hest overdraget til Randers Kommune, hvor hesten hvert år har været et markant vartegn for julehyggen i Randers. Lyshesten er skabt med inspiration fra Helen Schous skulptur 'Den Jyske Hingst' på Østervold i Randers. Hesten er samtidig et historisk vartegn for Randers og minder om tiden tilbage i 1960'erne, hvor Randers var kendt for sine store hestemarkeder.

"Jeg glæder mig altid til, at vi kan sætte lyshesten frem og tænde den. Det er en flot lys-dekoration og passer så fint til Randers. Og så står den sådan, at den kan hilse mange velkommen til byen, når man kommer fra syd over Randers bro eller går en tur i vores hyggelige midtby," siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

Lyshesten er tændt i samme tidsrum som byens julebelysning.

Samtidig med, at lyshesten og juletræet tændes, går julekampagnen 'Kom til magisk jul i Randers' for alvor i gang. Randers Kommune er sammen med en række af byens kulturinstitutioner og seværdigheder, Randers Cityforening, Randers Storcenter, Randers Bibliotek og Randers Event sammen om at skabe en kampagne Det sker for femte år i træk. Formålet er at få flere besøgende til Randers i juletiden.

Kampagnen henvender sig også til kommunens borgere, der med hjemmesiden www.julebyenranders.dk nemt kan finde de aktuelle juleaktiviteter. Med biografreklamer, udendørs markedsføring i Aarhus og andre østjyske byer, annoncering i både trykte aviser og online medier - og naturligvis også på de sociale medier er der basis for at julemagien fra Randers når ud til mange