Randers-virksomhed vinder pris for social ansvarlighed

Det blev virksomheden Danish Coffee and Tea som løb med CSR-prisen til Randers Business Awards 2019. Randers Kommune tildelte hædersprisen for virksomhedens arbejde med bæredygtighed, socialt ansvar og FNs verdensmål.

Ejerne af Danish Coffee and Tea, Thomas Remmer Larsen og Lars Bendix Johansen med Tine Arensbach, chef for Jobcenter Randers Erhverv.

400 repræsentanter fra Randers-virksomheder var repræsenteret ved Randers Business Awards torsdag den 14. november i Cepheus Park Randers. Awardshowet dannede ramme for uddelingen af 12 årlige erhvervspriser, hvortil Randers Kommune stod bag CSR-prisen. En pris som bliver givet til den virksomhed, som har gjort sig særligt bemærket for sit arbejde med bæredygtighed, socialt ansvar og FNs verdensmål.

I år gik prisen til Danish Coffee and Tea, som vandt prisen foran Randers Industriservice og PN Tømrer og Byggefirma, som også var indstillet for deres arbejde med social ansvarlighed.

"Vi er glade for at kunne overrække CSR-prisen til en super kvalificeret virksomhed, som har CSR som en integreret del af deres virksomhedsstrategi. De tre nominerede virksomheder repræsenterer arbejdspladser, hvor inklusion af medarbejdere med vidt forskelligt færdighedsniveau er i højsædet. Danish Coffee and Tea har udmærket sig ved deres arbejde for at ansætte medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet på fleksible vilkår og en virksomhedspolitik som omfatter bæredygtighed, socialøkonomi og FNs verdensmål," fortæller Tine Arensbach, chef for Jobcenter Randers Erhverv i Randers Kommune.

Virksomhed med social ansvarlighed

Danish Coffee and Tea er en lokal kaffeproducent, der har bygget en forretning op med basis i FN´s verdensmål. I samarbejde med Jobcentret har de gennem tiden ansat ledige med skånehensyn og nedsat arbejdsevne, og alle virksomhedens medarbejdere er ansat på overenskomstmæssige vilkår.

"Vores strategi har fra starten været at efterleve verdensmålene. Det er en del af vores DNA nu, vi tænker ikke over det. Den her pris betyder meget for os, og vi er virkelig glade på vores ansattes vegne. Hos os er alle lige," fortalte Lars Bendix Johansen og Thomas Remmer Larsen, ejere af Danish Coffee and Tea.

Flere socialt bevidste virksomheder i Randers

Chefen for Jobcenter Randers Erhverv Tine Arensbach fortæller, at man som virksomhed i Randers Kommune kan blive anerkendt med det lokale CSR Randers-brand, som kan bruges internt i virksomhedens personalepolitik og eksternt i kommunikations- og markedsføringsøjemed:

"I Randers Kommune ønsker vi et samarbejde med erhvervslivet om indsatsen for at sikre at alle jobsøgende borgere en plads i arbejdslivet. Det giver både god mening for kandidaten og for virksomheden," siger hun.

P.t. er cirka 160 virksomheder i Randers kommune CSR-certificeret. Tine Arensbach regner med, at Randers Kommune fremadrettet vil certificere cirka 20 nye virksomheder om året.

Fakta

Det er andet år i træk, at Randers Business Awards løber af stablen. Arrangementet er arrangeret af erhvervsnetværket Biznet Randers, som består af virksomheder, organisationer og Randers Kommune. Læs mere her: https://www.erhvervranders.dk/biznet-randers