Rekordår for salg af kommunale byggegrunde i Randers

2019 var et rekordår for salg af kommunale byggegrunde i Randers Kommune. Svaret findes blandt andet i udstykning på attraktive beliggenheder

Det går godt for salget af kommunale byggegrunde i Randers Kommune. I Romalt er 32 byggegrunde netop blevet solgt på rekordhurtige 4,5 måneder, og det samlede salg er steget voldsomt de seneste år. I 2018 solgte Randers Kommune 80 byggegrunde heraf et byggefelt til 6-8 boliger. I 2019 blev der solgt 86 byggegrunde hvoraf otte byggefelter er til hver især 6-8 boliger. Sammenlignet med 2015 er salget mere end tredoblet.

En af forklaringerne er en generel tendens, hvor unge børnefamilier flytter fra storbyerne for at få plads og friere økonomiske rammer til at udfolde familielivet.

”Jeg er rigtig glad for at se, hvilken vej udviklingen går. Randers er en rigtig attraktiv by at flytte til. Vi har en fantastisk beliggenhed med natur helt ind til midtbyen, som består af hyggelige gader fra middelalderen. Desuden har vi et erhvervs- og kulturliv, som byder på mange muligheder. Og priserne er fornuftige. Her er kvalitet for pengene. I Randers og de omkringliggende byer har vi netop det, mange leder efter, og det er folk ved at få øjnene op for,” fortæller Borgmester Torben Hansen.

Flere attraktive byggegrunde på vej

I det nye år kommer flere nye udstykninger til salg. Der er allerede planlagt 11 parceller på den gamle Kærsmindegrund i Randers. Derudover sættes næste etape af grunde i Munkdrup (Graastenvej) til salg, samt næste etape af de attraktive grunde op mod Torupdalen i Dronningborg. Især grunde i områder tæt på både natur og by, samt skole og daginstitutioner, indkøbs- og fritidsmuligheder er i høj kurs.

”Der er stor interesse for byggegrunde i Randers Kommune, og grundsalgskontoret har haft travlt i december.  Derudover ses der en klar tendens til, at de folk, der køber byggegrund i Randers, i stigende tal flytter hertil fra andre kommuner – faktisk er der dobbelt så mange tilflyttende nybyggere i år i forhold til sidste år,” fortæller Sidsel Homann Jørgensen fra Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune.

Der er på nuværende tidspunkt grunde til salg på i alt 16 lokaliteter i Randers Kommune og priserne starter ved 320.000 kr. inkl. tilslutninger. Hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på nye attraktive byggegrunde, kan du læse mere og abonnere på nyheder på siden www.byggegrunde.randers.dk.