Restaurationer i Randers Midtby må udvide åbningstiden

På opfordring fra Bevillingsnævnet gør Randers Byråd det nu muligt for restaurationer i Randers Midtby at holde åbent til kl. 02.00. Det sker for at støtte branchen under genåbningen af samfundet.

Bevillingsnævnet i Randers Kommune ønsker at give en hårdt presset restaurationsbranche mulighed for at udvide åbningstiden, og det ønske har byrådet på mødet den 22. juni 2020 imødekommet.

Dermed bliver det muligt for alle restaurationer inden for den såkaldte centerring i Randers Midtby at holde åbent til kl. 02.00 alle ugens dage. Eksisterende restauranter skal dog først give besked til Østjyllands Politi for at få bevillingen ændret.

Fortsat krav om at begrænse støj

Siden den nuværende restaurationsplan trådte i kraft i 2015 har restaurationer i Randers haft mulighed for at holde åbent fra kl. 05.00-24.00. Ønsker om at udvide åbningstiden har Bevillingsnævnet taget stilling til, og forvaltningen har i den forbindelse som udgangspunkt anbefalet en nabohøring.

Den praksis vil fortsat gælde uden for Randers Midtby. Men fremover vil der i området inden for centerringen kun være nabohøringer ved ansøgninger om udvidet åbningstid efter kl. 02.00. Den nye praksis ændrer dog ikke ved, at der fortsat vil blive stillet krav til restaurationerne om at overholde gældende grænseværdier for støj.

Mere attraktivt at investere i Randers

Formålet med at udvide åbningstiden er at støtte branchen under genåbningen af samfundet ved at restaurationerne kan have gæster i længere tid. Ikke mindst i forbindelse med lukkede selskaber som bryllupper og fødselsdage.

Samtidig er forventningen, at den ændrede åbningstid vil åbne op for, at flere nye restaurationer vil investere i Randers. I flere andre byer er den normale åbningstid nemlig fastlagt til kl. 02.00.

De nye regler for åbningstider vil gælde indtil byrådet vedtager en ny restaurationsplan i løbet af 2021.