Særlige tilbud for borgere med demens

Naturoplevelser, musik, minder fra ungdommen og meget mere. Folderen ”Tilbud til borgere med demens og deres pårørende” er netop udkommet. Man kan blandt andet finde den på Hovedbiblioteket og digitalt på Randers Kommunes hjemmeside.

Randers Kommune arbejder for at skabe et demensvenligt lokalsamfund, hvor mennesker med demens og deres pårørende fortsat kan komme i de sammenhænge, som de er vant til, og som giver livskvalitet i hverdagen. Få et overblik over en bred vifte af demensvenlige oplevelser i den nye folder.

”Vi gentager succesen fra sidste år med en masse tilbud om oplevelser for mennesker med demens og deres pårørende. Blandt andet har det været et hit med erindringskufferterne, som man kan låne på Hovedbiblioteket. De indeholder billeder, bøger og andre genstande fra årtierne mellem 1940’erne og 1980’erne,” fortæller Helle Sahl, demenskonsulent i Randers Kommune.

Viften af oplevelser er skabt i samarbejde med Randers Bibliotek, Randers Naturcenter, Museum Østjylland, omsorgsområdet og frivillige fra Ældre Sagens og Alzheimerforeningens lokalafdelinger.

Suppe over bål og film fra 50’erne

Et af de populære demensvenlige tilbud er Naturhøjskolen, som afholder sit første arrangement på Randers Naturcenter tirsdag d. 14. maj kl. 10-13 med fælles bål, rundtur ved husdyrene, sang og kaffe.

Naturhøjskolen byder også på arrangementer med hønsekødsuppe over bål, gamle udendørs lege, billedfremvisning fra Gudenåbadet, sejlture på Gudenåen og meget mere i løbet af sommeren 2019.

Folderen indeholder også et overblik over demensvenlige tilbud fra Ældre Sagen; for eksempel søndagsgåture, demenscafé og motorcykelture som bagsædepassager, og Museum Østjylland tilbyder blandt andet filmvisning om Randers i 1950’erne og forskellige andre arrangementer på Håndværksmuseet.