Sanne gav sine kollegaer baghjul

Ansatte på tre virksomheder og en institutionen i Randers har i to måneder dystet om at cykle og tracke deres ture til og fra arbejde med en cykel-app. Vinderen blev Sanne Øeby Bitsch, fra XL BYG i Vorup, som hver dag sprang på den tohjulede, fordi app’en hjalp hende til at vælge cyklen frem for bilen.

De ansatte i virksomhederne kunne via deres smartphones følge med i, hvor mange kilometer de selv og deres kollegaer cyklede:

”Det har været super sjovt at være med i kampagnen. De dage, hvor jeg overvejede at tage bilen, kunne jeg følge med i mine kollegaers cykelture, og hvis jeg var bagud på cykeldage, var det bare om at hive cyklen ud af skuret i en fart,” siger Sanne Øeby Bitsch, hvis anstrengelser nu er blevet belønnet med et gavekort på 1000 kroner til en spise- eller kulturoplevelse i Randers.

Ændrede cykelvaner

Kampagnen har været led i Randers Cykelbys projekt ”Sydbyen Cykler,” der har til formål at få flere borgere i den sydlige del af Randers til at vælge cyklen. Udover cykelkampagner med tracking af ture, har ansatte også kunnet låne elcykler og MTB cykler. Sanne Øeby Bitsch har netop købt en ny cykel, da hun i kampagneperioden kørte på en MTB cykel, hun havde lånt af cykelprojektet:

”Cykelkonkurrencen og de mange cykeltiltag på virksomheden i 2014 har inspireret og motiveret mig til at få større fokus på cykling som et godt alternativ til bilen. Tidligere snuppede jeg ind imellem bilen også til de korte ture, men efter at jeg har deltaget i kampagnen, vælger jeg oftere cyklen, fordi det er sundere og bedre for miljøet,” siger Sanne Øeby Bitsch.

Fakta

Lemvigh Müller, XL BYG Vorup, Danish Crown og institutionen Bostederne Randers Syd deltog i kampagnen ”Sydbyen Cykler, der rullede fra den 8. september og til den 31. oktober.

De ansatte i virksomhederne cyklede tilsammen 10.467 kilometer i kampagneperioden. På hver virksomhed er der fundet en vinder, som har fået 1000 kroner til en kultur- eller spiseoplevelse.

Andre projekter i Sydbyen

Kampagnen er en del af Randers Cykelbys cykelprojekt i Sydbyen i 2014. Projektet indbefatter også:

  • Udlån af elcykler og mountainbikes til ansatte i tre virksomheder og en institution.
  • Sundheds- og cykeltjek og spinning i et lokalt fitnesscenter.
  • Etablering af en åben stitunnel under Randersbro og en ny cykelsti til Blegen.
  • Desuden rullede kampagnen ”Vi cykler til skole” i fem skoledistrikter i maj 2014.
  • I juni 2014 blev Jyllands længste MTB teknikbane indviet i Romalt Bakker.