Sejlads, fugle og vild mad på Naturens Dag

Vil du prøve kræfter med vinterbadning? Eller vil du have hele familien med til spændende naturaktiviteter på Randers Naturcenter? Naturens Dag i Randers Kommune byder på et væld af naturoplevelser for hele familien.

Søndag d. 9. september bliver Naturens Dag fejret med hundredvis af arrangementer over hele landet. Årets tema er bevægelse i naturen, og i Randers Kommune kan man vælge mellem flere forskellige naturoplevelser på dagen.

"På Randers Naturcenter kan man for eksempel følge flodens bevægelser med en sejltur på Gudenåen eller selv bevæge sig i et spændende naturløb med opgaver i Gudenåparken," fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Naturcenteret byder også på pileflet og på et kig indenfor i bi-gården. Derudover kan man være med til at lave små retter af vilde danske planter, som man selv kan finde i den nære natur. Randers Naturcenter har åbent fra kl. 10 til kl. 14 på dagen.

Ved Udbyhøj Lystbådehavn kan man prøve kræfter med vinterbadning ved havnens nye sauna fra kl. 10 til kl. 14.

Klokken 9 starter en fugletur fra lystbådehavnen til Sødringholm og tilbage igen. Turen er cirka 7 kilometer, og undervejs kan man blive klogere på områdets rige fugleliv og desuden få chance for at spotte rovfugle som havørnen og fiskeørnen.

Alle arrangementer er gratis og kræver ingen tilmelding.

Om Naturens Dag

Fra www.naturensdag.dk

Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag i 2004 som en årlig mærkedag. Årsagen er, at børn er langt mindre ude i naturen i dag end deres forældre og bedsteforældres var. Elektroniske medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke megen plads til leg og oplevelser i den friske luft.

I 2017 deltog ca. 154.500 børn på Naturens Dag i anden uge af september, mens ca. 60.000 danskere troppede op på Naturens Dag om søndagen.

Siden 2010 har Naturens Dag været et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.