Sejr til frontkæmper for social tandpleje

Torsdag d. 22. oktober 2020 kunne TV2 Østjylland fortælle historien om en ny tandklinik for social tandpleje i Randers Kommune. Her kan kommunens mest udsatte borgere få gratis hjælp. Det kan de takke en ny lov – og ikke mindst vores egen Lars Høvenhoff for.

Lars Høvenhoff, leder af Tandplejen i Randers Kommune, er glad og stolt – han har nemlig kæmpet for sagen i mange år, og i dag torsdag d. 22. oktober 2020 åbner klinikken for social tandpleje i Randers.

”Jeg har næsten kunnet gå på vandet, siden loven blev vedtaget. Jeg har kæmpet for sagen, fordi jeg mener, at disse mennesker har ondt nok i livet i forvejen; de skal ikke også have smerter i tænderne. Desuden kunne det heller ikke være rigtigt, at så vigtig en opgave skulle være afhængige af frivillige i et land som Danmark,” siger Lars Høvenhoff.

Siden 1996 har Lars Høvenhoff blandt andet været inde hos fem forskellige sundhedsministre og fortælle om den store udfordring med socialt udsatte borgere med tandproblemer. Han er desuden en af stifterne af foreningen Gebistro; en sammenslutning af tandlæger på landsplan med fokus på social tandpleje, og han har grundlagt og selv arbejdet frivilligt i organisationen Børsterne, hvor socialt udsatte borgere i Randers har fået gratis tandlægehjælp siden 2010

Hjælpen til de udsatte borgere kan gøre en stor forskel for deres livskvalitet.

Et godt eksempel er Peter Simon, der fik en chance til med nye tænder.