Skærpede besøgsrestriktioner på Ældrecenter Åbakken

Mandag den 21. december modtog Randers Kommune et påbud med nye skærpede retningslinjer for besøg på Ældrecenter Åbakken i Øster Tørslev fra Styrelsen for Patientsikkerhed. De nye retningslinjer skyldes, at der er fem borgere og fem medarbejdere, der er blevet smittet med Covid-19. Derudover er to beboere i isolation med symptomer på Covid-19.

Den 21. december udstedte Styrelsen for Patientsikkerhed påbud om skærpede besøgsrestriktioner på Ældrecenter Åbakken, da fem beboere og fem ansatte blev konstateret smittede med Covid-19.

De skærpede restriktioner betyder, at beboerne i deres egen bolig kun kan få besøg af én nærmeste pårørende, eller hvis der er en kritisk situation. Det midlertidige besøgsforbud omfatter alleIndendørs fællesarealer, herunder servicearealer, samt udearealer, som ligger på ældrecentrets område.

”Vi ved, at de skærpede restriktioner har stor betydning for alle beboerne på centret og for deres pårørende, og at det bliver særligt svært i juletiden. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at skabe en god jul for alle beboere og medarbejdere på Åbakkens i denne specielle situation. Men det vigtigste er, at smitten ikke spreder sig, og at vi passer godt på vores sårbare beboere,”  siger Lena Engberg, leder på Åbakken.

Pårørende er informeret

De midlertidige besøgsrestriktioner blev omgående indført mandag den 21. december og gælder,  til Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver dem igen. En ophævelse af påbuddet vil ske så hurtigt, som det er forsvarligt. Styrelsen For Patientsikkerhed vurderer situationen løbende.

Åbakken har informeret og kontaktet alle pårørende, så alle er bekendt med den nye situation.  Alle beboere er blevet tilbudt tests, og alle medarbejdere er testet én gang og skal have en ny test i denne uge:

”Vi følger situationen tæt og håber, at restriktionerne hurtigt får bugt med smitten. Vi vil gøre vores bedste for løbende at holde pårørende orienteret om situationen og kan oplyse, at alle beboere efter omstændighederne har det godt,” siger Lena Engberg.