Skakspillere tager skraldet i Tronholmparken

Fire gange om året mødes en flok friske medlemmer af Randers Skakklub for at fjerne dåser, papir og skod, der ligger i græsset i Tronholmparken. Skakspillerne er tilmeldt affaldskonceptet Ren Natur. Her kan organisationer og klubber gøre en forskel for miljøet og samtidig tjene penge til klubaktiviteter.

Medlemmerne i Randers Skakklub håber, at deres synlige indsats med at gøre parken ren vil få flere til at ramme skraldespandene i Tronholmparken. Det er Ewald Thorsen med kasket.

For fjerde år i træk kan foreninger og klubber, der er tilmeldt Ren Natur konceptet, samle affald og tjene penge til klubkasserne. Skakspillerne i Randers er meget tilfredse med at være med til at gøre en forskel for naturen:

”Det er en vigtig opgave at være med til at holde Tronholmparken ren og fri for affald. Det er en stor og dejlig park, hvor der kommer mange mennesker. Her skal være rent og pænt, så vi alle kan lide at opholde os i parken,” siger Ewald Thorsen, medlem af Randers Skakklub.  

Ifølge Ewald Thorsen er det ikke alle gæster i parken, der altid rammer skraldespandene. Skakspillernes grønne poser er ofte fyldt med papir, pap, skod og dåser, som skakspillerne samler på de grønne arealer: 

"Vi har alle et ansvar for at værne om naturen. Derfor er det en god idé, at vi er synligt til stede iført vores gule veste, når store og små borgere opholder sig i parken. Det er forhåbentligt med til at påvirke gæsterne i parken til at bruge skraldespandene."

Pengene, som skakklubben tjener på at samle affald i Tronholmparken, bruger klubben på sociale arrangementer i klubben:

”Der er rift om at være med til at samle affald i skakklubben. Det er rart engang imellem at gøre noget andet end at spille skak. Her er vi sammen på en anden måde samtidig med, at vi gør en forskel for naturen. Vi ser frem til indsamlingerne i august og september,”   siger Ewald Thorsen,

Fakta

Ren Natur er et affaldskoncept, hvor foreninger og klubber i Danmark samler affald i naturen. Foreningerne kan tjene op til 3000 kroner på at samle affald. Ren Natur er i 2022 sponsoreret af McDonald´ s Danmark, SPAR , Danske Bank og WestWind. Læs om Ren Natur