Skolechef bliver udviklingschef for skolerne i Randers kommune

For at styrke den faglige udvikling bliver der nu oprettet tre nye centre inden for Børn- og Skoleforvaltningen. De tre faglige centre skal understøtte børne- familie- og skoleområdet. Samtidig har skolechef, Henrik Johansen, ønsket at blive udviklingschef med ansvar for skolefagligt center.

”Henrik Johansen er en stærk udviklingsleder, som i høj grad forstår at skabe udvikling og følgeskab omkring nye metoder. Han har arbejdet indgående med, at folkeskolerne i Randers har flyttet sig markant i positiv retning. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu får en udviklingschef, der er en stor kapacitet på udviklingsledelse,” siger børn- og skoledirektør Michael Maaløe.

Henrik Johansen startede som skolechef i 2016. Siden har han leveret resultater som ”Skolen for alle”, der handler om at finde de rette metoder til, at folkeskolen både kan rumme de dygtigste børn og børn med udfordringer. Der er netop leveret meget positive trivselsmålinger, som viser, at børnene er glade for at gå i skole i Randers, og de nyeste forældretilfredsundersøgelser viser et meget stort f

I alt opbygges tre forældreengagement. Samtidig er forældrene enten mere tilfredse med det faglige niveau og undervisningen end på landsplan – eller de er på niveau med landsgennemsnittet. Og tilgangen til privatskoler er stagneret.

”Jeg har gjort op med mig selv, at mit hjerte ligger i den faglige udvikling af skolerne -  i at sikre at lærere og ledere har de rette kompetencer på det rette tidspunkt. Dermed kan vi levere den bedste undervisning til eleverne, som samtidig gerne må glæde sig til at komme i skole. Hvis jeg skal følge det, så var muligheden for at blive udviklingschef og få ansvar for et skolefagligt center en fantastisk mulighed. Den har jeg valgt at agere på,” siger Henrik Johansen.

Tre faglige centre

I alt opbygges tre faglige centre inden for de eksisterende ressourcer i forvaltningen. De tre centre har til formål at opbygge, indhente og dele viden inden for henholdsvis det børnefaglige, familiefaglige og skolefaglige område. Dermed vil det nuværende Læringscenter Randers fremover høre under det skolefaglige center.

Henrik Johansen er oprindelig uddannet folkeskolelærer og har undervist med særligt fokus på udsatte børn og unge samt tosprogede elever. I 2007 blev han viceskoleleder på Nørrevangsskolen i Randers og senere distriktsleder på Børn- og Familiecenter Gudenå og herefter leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. I 2016 blev han skolechef. Sideløbende med sit arbejde har Henrik Johansen uddannet sig inden for en række ledelsesdiscipliner og især procesledelse samt ledelse af udviklings- og forandringsprocesser.

Fra 1. marts 2019 er han udviklingschef med ansvar for skolefagligt center. Derfor bliver stillingen som skolechef i Randers Kommune slået op i løbet af foråret 2019. Indtil 1. marts fortsætter Henrik Johansen som skolechef. Frem til stillingen er besat varetages opgaven af Børn- og skoledirektør Michael Maaløe i samspil med Henrik Johansen.