Skoleklasser går til håndbolden

Stort håndboldstævne åbner ny bevægelsesindsats i Randers Kommune som en del af initiativet Bevæg Dig For Livet.

Der skal gang i idrætslivet, fællesskabet og motionen igen efter de to corona-nedlukninger. Derfor sætter Randers Kommune i den kommende tid løbende gang i en række tiltag, der fokusere på skolebørns bevægelse. I første omgang deltog 250 elever fra 3. klasserne i Randers Kommune i et stort håndboldstævne i Arena Randers.

"Håndbold er en god holdsport, der give plads til både fællesskab og mangfoldighed. Derudover har de fleste børn i forvejen et kendskab til spillet, så der er nemt at gå i gang med", siger Helena Gouliaev idrætskonsulent i Randers Kommune.

Ved stævnet bliver der tale om en simpel version af håndbold, som går under navnet totalhåndbold. Der spilles med en blød street bold, og alle kan være med uanset niveau.

"Bevægelse skal først og fremmest være sjovt, og det vil vi gerne vise eleverne. I det lys er det ikke nogen hemmelighed, at der har været en nedgang i antallet af medlemmer i de danske håndboldklubber. Hvis vi kan få skabt en interesse for at spille håndbold, så sikre vi ikke kun at børn og unge bevæger sig, men forhåbentlig kommer der på sigt også nogle nye medlemmer i de lokale klubber," tilføjer Helena Gouliaev.

Stævnet den 22. september blev arrangeret som en af de lokale indsatser under Bevæg Dig For Livet i samarbejde mellem DHF og DGI, Randers Kommune og de lokale håndboldklubber. Rundt om i kommunen er der mere end 25 håndboldklubber, flere af dem stillede med frivillige ved stævnet. Derudover deltog de ældste klasser fra Nørrevangsskolen, som hjælpere på dagen. Randers Kommune er visionskommune for Bevæg Dig For Livet og arbejder blandt andet målrettet med bevægelse i de lokale folkeskoler.

Du kan læse mere om Bevæg Dig For Livet Randers på hjemmesiden www.bevægdigranders.dk, hvor der blandt andet er et link til foreningsportalen - en oversigt med de mere end 180 idrætsforeninger i Randers Kommune