Skoleledelse tager tjansen som skolepatrulje i ”Den Sureste Uge”

Det er surt og koldt at være skolepatrulje i de mørke måneder. Derfor hylder landets skoler skolepatruljerne i kampagnen, ”Den Sureste Uge” en uge i januar. På Rismølleskolen i Randers giver skoleledelsen eleverne fra skolepatruljen et skulderklap ved at tage tjansen som skolepatrulje en hel uge. Samtidig inviterer skolen eleverne fra skolepatruljen på formiddagskakao.

Regnen stod ned i stride strømme den første dag, hvor skoleledelsen på Rismølleskolen overtog jobbet som skolepatrulje i forbindelse med kampagnen "Den Sureste Uge"

Fra mandag den 27. januar og en uge frem kan eleverne i skolepatruljen på Rismølleskolen sove længe om morgenen. Ledelsen på skolen har nemlig overtaget deres job i fem dage:

”Eleverne i skolepatruljen gør hver eneste dag en kæmpe forskel for os alle sammen. Derfor glæder jeg mig til at anerkende deres arbejde ved at tage tjansen ved fodgængerovergangen foran skolen, så eleverne kan holde fri og sove lidt længere,”  siger Jan Pedersen, skoleleder på Rismølleskolen.

Uformelle møder ved fodgængerfeltet

Han og den øvrige ledelse er ikke uvant med at stå ved fodgængerfeltet foran skolen. Den første fredag hver måned står de klar med kaffe og et par krus sammen med skolepatruljen. Her holder de også øje med trafikken og snakker med forældrene:

”De uformelle morgenmøder med forældrene skaber rum til mange gode snakke om deres børns skolegang. Desuden kan jeg holde øje med manglende lys på cyklerne og færdslen ved parkeringspladserne,”  siger Jan Pedersen.

Kampagne giver anerkendelse

Karoline Greibe Nielsen, der går i 9. klasse på Rismølleskolen, har været skolepatrulje, siden hun gik i 7. klasse.

”Det er meget tilfredsstillende at være skolepatrulje, for vi er med til at sikre, at skolevejen bliver mere tryg for de yngste elever. Vi lærer eleverne at kende og høster stor anerkendelse fra forældrene. Derfor er det ikke svært at stå lidt tidligere op om morgenen i al slags vejr,”  siger Karoline Greibe Nielsen og tilføjer:

”Selv om vi kan lide at være skolepatrulje, er det selvfølgelig rigtig dejligt, at ledelsen på skolen anerkender vores job ved at tage tjansen i uge 5. Det sætter vi stor pris på.”

Fakta om kampagnen

Kampagne ”Den Sureste Uge” er arrangeret af Rådet for Sikker Trafik. Kampagnen ruller over hele landet primært i uge 5.

Karoline Greibe Nielsen, der er skolepatrulje på Rismølleskolen, er glad for skoleledelsens anerkendelse af hendes frivillige indsats som skolepatrulje. Hun er flankeret af skoleleder Jan Pedersen, til venstre i billedet og afdelingsleder Kasper Nørgaard Schou.