Skoler hylder skolepatruljer i den Sureste Uge

Det kan være en kold og våd tjans at være skolepatrulje i januar og februar måned. Derfor fejrer landets skoler skolepatruljerne i kampagnen ”Den Sureste Uge” en uge i februar. På Hobrovejens Skole i Randers giver skolen surt slik hver morgen til de friske elever, der er er skolepatrulje, i kampagneugen. Skolen hænger også plakater rundt på skolen for at hylde eleverne.

På Hobrovejens Skole har skolepatruljen hver morgen travlt med at hjælpe deres kammerater sikkert over den trafikerede vej, Rådmands Boulevard.

Fra mandag morgen den 31. januar og en uge frem står færdselskontaktlærer Annette Cramer med hænderne fulde af slikposer og et kampagneskilt ved fodgængerovergangen ved skolen:

”Eleverne i skolepatruljen gør hver eneste dag en kæmpe forskel for os alle sammen. Det glemmer vi ofte at takke dem for. De står ved en meget trafikeret vej og passer på deres kammerater. Derfor er Den Sureste Uge en god anledning til at anerkende deres betydningsfulde arbejde,”  fortæller Annette Cramer.

Hobrovejens Skole har elever fra 0. – til 6. klasse. Skolen skal derfor oplære nye elever til skolepatruljen hver år:

”Der er heldigvis rift om opgaven. Mange elever vil gerne være en del af skolepatruljen. Lige nu har vi 20 faste elever, der skiftes til opgaven og fem afløsere”, siger Annette Cramer.

Dejligt med anerkendelse

På kampagnens første dag mandag den 31. januar var det Cecilia, Raisa, Benjamin og Bertil fra 6. klasserne på Hobrovejens Skole, der havde tjansen som skolepatrulje. De var meget tilfredse med poserne med surt slik:

”Det er dejligt, at nogen synes, vi gør noget godt, når vi hjælpe de små over vejen, så de kan komme sikkert til skole” siger Bertil Nørregaard fra 6. C.

Fakta om kampagnen

Kampagne ”Den Sureste Uge” er arrangeret af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring i et samarbejde med Politiet og landets kommuner. Kampagnen ruller fra den 31. januar til den 4. februar.

Færdselskontaktlærer Annette Cramer står hver morgen i Den Sureste Uge og deler surt slik ud til de friske elever i skolepatruljen. Fra venstre mod højre er det Raisa, Cecilia, Bertil og Benjamin.