Sofie er et af årets unge velfærdstalenter

Social- og sundhedshjælper Sofie Sørensen fra Rosenvænget i Randers er netop kåret som et af årets 100 unge velfærdstalenter. Hun blev overrasket med blomster, bobler og kransekage af sine kolleger, før hun modtog prisen hjemme hos sig selv ved et online arrangement d. 27. maj 2021.

En ny fredagsbar, en dobbeltcykel i en lejlighed, en kanin ved navn Alexander og altid godt humør. Det er nogle af de ting, Sofie Sørensen bidrager med til sin arbejdsplads på ældrecenteret Rosenvænget i Randers Kommune.

”Jeg indstillede Sofie til årets unge velfærdstalent, fordi hun altid er fuld af kreative idéer til nye tiltag og løsninger af opgaver. En cykeltur på vores dobbeltcykel bliver ikke forhindret af, at der skal bruges lift for at få beboer op på cyklen; så kører Sofie bare cyklen ind i beboerens lejlighed for derefter at køre ud i det fri,” fortæller Inger Kjærulff Bjerre, leder af Rosenvænget i Randers.

Sofie har også sørget for en masse dyreliv på centeret. De har nu tre akvarier, og beboerne har stor glæde af besøg af Sofies egne hunde. Hendes kanin Alexander fik også lov til at overvintre på Rosenvænget, og det vakte især glæde for en blind beboer med en demenssygdom.

Det er PenSam, der hvert år kårer 100 unge velfærdstalenter i samarbejde med FOA ungdom. Kåringen foregik i år ved et online arrangement, som Sofie Sørensen deltog i hjemmefra. Men inden da blev hun overrasket af sine kolleger med et arrangement i centerets café.

Hvad der føles rigtigt

Sofie blev helt forskrækket, da hun trådte ind i Rosenvængets fredagsbar, som hun selv har været med til at etablere. Her var kolleger og beboere samlet, der blev råbt ”surprise”, og Sofie fik blomster og smukke ord med på vejen, mens der blev serveret bobler og kransekage.

”Jeg tænker ikke over, om jeg gør noget særligt. Jeg gør bare det, der føles rigtigt – og det som gør beboerne og mine kolleger glade”, fortæller en storsmilende Sofie Sørensen.

Under normale omstændigheder ville årets 100 velfærdstalenter have modtaget deres kåring på Christiansborg, men på grund af coronarestriktionerne er fejringen flyttet online, og de udvalgte unge mennesker har modtaget en gavekurv forud for arrangementet.

Hele seks af årets 100 velfærdstalenter arbejder i Randers Kommune. Ud over Sofie Sørensen er det Kathrine Karlsen fra Lindevænget og Loni Vangkilde Jensen, Henriette Kragh, Saeideh Moammadi og Pernille Pedersen fra Kildevang.