Sportsfejring 2019: Stærkt felt er nomineret til Talentudviklingsprisen

Tre ildsjæle fra det lokale idrætsliv er med i kampen om Randers Talent & Elites pris for talentudvikling. Det er en af de i alt 11 priser, der bliver overrakt fredag den 24. januar 2020, når det er tid til Randers Kommunes årlige Sportsfejring

Det er niende gang at kommunen samler idrætten i Randers for at hylde både bredden og eliten. Udover en lang række dygtige udøvere kommer frivillige, ledere og foreninger dermed også i spotlightet ved den årlige hyldestfest. Priserne uddeles i et samarbejde mellem Randers Kommune, Folkeoplysningsudvalget, SIK - Samvirkende Idrætsklubber i Randers, Randers Amtsavis og Sparekassen Kronjylland.

"Det er en vigtigt tradition, fordi vi gerne vil anerkende de mange flotte præstationer som lokale idrætsudøvere har markeret sig med i det forgangne år. Ligesom vi gerne vil takke de mange frivillige, der hver dag får det lokale idrætsliv til ikke alene at køre rundt, men også at udvikle sig. Randers er en kommune i bevægelse og vi skal anerkende de gode tiltag for både bredden og eliten, " siger Louise Høeg, der er formand for Sundheds- kultur og idrætsudvalget". 

Talentudviklingsprisen uddeles af Randers Talent og Elite, der er kommunens officielle samarbejde for talentudviklingen i de lokale idrætsklubber. Prisen gives til en træner, leder, forening eller organisation, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for talentudviklingen i Randers kommune. Indsatsen skal være rettet mod børn/unge og styrke udviklingsmiljøer i foreningen/organisationen. Vinderen af prisen modtager en præmiesum på 5.000 kr. De tre ildsjæle er alle indstillet på baggrund af en ekstraordinær indsats i deres klub.

Peter Holst fra Randers Bokse- og Motionsklub har gennem sit store engagement i klubben gjort sig fortjent til en nominering. Peter er et enormt rummeligt menneske og hjælper til uagtet om det drejer sig om sportslige eller personlige problemer. Klubben har de seneste år kæmpet et med faldende medlemstal, der nu er vendt. Medlemstallet er blandt andet takket været Peters indsats, steget fra 12 til 58 i 2019. I nominering lægges der ligeledes vægt på hvordan Peter Holst er en stor fighter. På trods af sygdom som følge af blodpropper i benet, har Peter nemlig altid været at finde i træningslokalet.

Claus Stenum fra Randers FC er TopCenter-leder og må betegnes som en vaskeægte ildsjæl. Udover at afholde kurser og udarbejde materiale til både bredde- og eliteklubber er Claus typen, der til enhver tid vil foretrække at se en U12 kamp fremfor en Superligakamp. Han er manden bag en aspiranttrup, der består af 25-30 spillere. Det er spillere som i første omgang ikke blev valgt til U13's førsteholdstrup. Med aspiranttruppen er det håbet at spotte det næste store talent for Randers FC. Claus Stenum ser desuden alle de ungdomskampe han kan komme i nærheden af, og han holder statistik på mange af spillerne for at kunne være med til at styrke talentudviklingen bedst muligt.

Malene Aborg fra Harridslev Rideklub er en af de mest lysende stjerner på den danske ridehimmel og har med sine imponerende resultater i over de forgangne år, taget nogle enormt store spring i hendes udvikling som dressurrytter. Malene kunne stille sig øverst på sejrsskamlen for både individuelt og hold til det nordiske mesterskab i 2018 og i fjor var hun til EM i Italien, hvor det blev til en 13. plads blandt toppen af Europas talenter. Foruden sin egen gerning som rytter, har Malene nu valgt at dele ud af sine erfaringer, og underviser i dressurens svære kunst. Hun er en meget seriøs og engageret ung kvinde med et enormt talent. Harridslev Rideklub har peget på hende som kandidat til prisen, da de er ekstremt stolte over at have hende i klubben - både som udøver og rollemodel. Malene Aborg studerer til dagligt odontologi på Aarhus Universitet.