Sportsfejring: Prisregn over ungt BMX-talent

Mere end 300 gæster var fredag aften den 24. januar samlet i Arena Randers ved uddelingen af 11 lokale sportspriser. Wall of Fame blev et medlem rigere i form af en tidligere OL-deltager, mens aftenens helt store vinder blev Malene Kejlstrup Sørensen fra Randers BMX. Hun blev kåret som både Årets Sportsnavn og årets talent.

17-årige Malene Kejlstrup Sørensen havde gjort sig fortjent til hæderen gennem sine flotte præstationer i 2019. I løbet af året har hun vundet hele tre juniorafdelinger af European Cup og blev samlet nummer to. Malene Kejlstrup Sørensen vandt ligeledes guld til ungdoms-DM for sjette gang i træk. Ligesom det blev til guld ved de nordiske mesterskaber for juniorer. Hendes engagement og bevidsthed om at blive den bedst mulige udgave af sig selv, kommer især til udtryk ved hendes store træningsindsats. Malene tager for eksempel gerne toget fra Randers til København og hjem igen samme dag med cykel og fuld oppakning for at træne på en større bane. Malene Kejlstrup Sørensen er også en del af Danmarks Cykle Unions talenthold og har allerede fået sin debut på højeste niveau med eliten. Det er denne indsats som fredag aften blev belønnet.

"Det var mere end jeg regnede med. Talentprisen havde jeg håbet på at få, men Årets Sportsnavn havde jeg slet ikke regnet med. Det er helt sindssygt", siger hun med henvisning til det stærke felt, der var nomineret til prisen som Årets Sportsnavn. Malene var nemlig oppe i mod både atletikudøver Louise Østergård, motocrosskører Line Dam Nielsen og cykelrytter Mads Würtz Schmidt.

Tidligere på året fik Malene Kejlstrup Sørensen også en talentpris fra Danmarks Cykle Union. At hun nu har modtaget lokal hæder er en kæmpe ære for det unge talent.

"Jeg er faktisk stolt over at være fra Randers. Det betyder bestemt noget ekstra at få en pris fra hjembyen".

Den lokale talentpris uddeles af SIKR -Samvirkende Idrætsklubber i Randers, foruden hæderen følger en check på 5.000 kroner. Titlen som Årets Sportsnavn gives af Randers Amtsavis i samarbejde med Sparekassen Kronjylland og Randers Talent og Elite. Her medfølger en check på 20.000 kroner.

"Det er megafedt at få noget økonomisk støtte. BMX er en dyr sport, blandt andet fordi vi træner i udlandet, så nu er jeg fri for at nasse på mor og far", slutter Malene Kejlstrup Sørensen.

Pris til Harridslev Rideklub for godt initiativ

Årets initiativpris gik til en gruppe unge piger fra Harridslev Rideklub. Youth Team HARK er frivillige piger i alderen 16 til 19 år, hvor grundtanken handler om at støtte klubbens drift og sociale liv. Gruppen hjælper dagligt til i klubben med elevundervisning og oplærer samtidig nye børn og forældre i pasning, klargøring og sikker omgang af hestene. Med hæderen følger en check til klubben på 10.000 kroner.

"Det er et stort cadeau til de piger, der igennem lang tid helt frivilligt har gjort en stor forskel i Harridslev. Jeg er sikker på, at pigerne tager det som et kæmpe skulderklap. Det har været en stor oplevelse i dag, og det kan forhåbentligt give endnu flere lyst til at blive frivillige", siger Karin B. Sørensen, der er elevansvarlig og tidligere formand i Harridslev Rideklub.

Tidligere OL-deltager kom op at hænge på den lokale Wall of Fame

Randers Kommune hylder nogle af de største randrusianske idrætsindsatser med en plads i Wall of Fame. Claus Jørgensen startede som kapgænger i 1986 og har med mere end ti DM-titler på forskellige distancer samt deltagelse ved både EM, VM og OL i den grad gjort sig fortjent til denne hæder. Trods en kort karriere opnåede Claus Jørgensen fornemme resultater og er i dag stadig indehaver af tolv danske og en nordisk rekord.

"Det er en kæmpe ære - især når man kommer fra så lille en sportsgren, som jeg gør. Ubeskriveligt at man stadig kan få en ære ud af det, så mange år efter. Det er 24 år siden til sommer, at jeg var til OL. Jeg er evigt taknemmelig og glad på sportens vegne", siger Claus Jørgensen

Galleri: 

Foto: Ole Jakobsen , den utraditionelle