Sprogcenter Randers indgår rengøringsaftale med social klausul

Når der fremover bliver gjort rent på Sprogcenter Randers er det firmaet Classic Clean, der tørrer borde af og vasker gulve. De har netop vundet kontrakt på rengøringen i konkurrence med to andre firmaer. Kontrakten indeholder en social klausul om, at firmaet skal ansætte og uddanne medarbejdere med særligt fokus på tosprogede langtidsledige.

Fra venstre: Salgschef Daniel Asmussen, nyansatte Ilongio Disimo og Lisa Boassen, Classic Clean samt Torben Bugge, centerchef for Sprogcenter Randers.

”Vi er rigtig glade for, at der nu er en social klausul i vores rengøringsaftale og ser frem til samarbejdet med Classic Clean. Det giver god mening for os, at vi kan være med til at sikre uddannelse og job for samme gruppe af borgere, som vi uddanner til daglig,” siger Torben Bugge, centerchef for Sprogcenter Randers.

Han fortæller, at forventningen er, at en til to personer løbende vil være under oplæring, og blandt andet gøre rent på Sprogcenter Randers. Classic Clean er CSR-certificeret af Randers Kommune, som et bevis på, at virksomheden tager socialt ansvar.

”Vi får en aftale med et rengøringsfirma, som er vant til at gøre rent og som kan løfte den opgave. Og så får vi samtidig mulighed for at være medvirkende til, at vi kan sende folk i praktik, arbejde og job på et område, hvor der er et behov,” siger Torben Bugge.

Et af Beskæftigelsesudvalgets fokuspunkter er, at flere skal i job eller uddannelse. Det giver nemlig den enkelte borger øget livskvalitet og mulighed for at blive selvforsørgende.

”Det er vigtigt, at vi som kommune er med til at gå forrest, og tage det sociale ansvar, som vi kræver af virksomhederne. Sådan en aftale kan være med til at skubbe på udviklingen, og er med til at sende et signal om vigtigheden af at uddanne og beskæftige mennesker, der har været ledige i længere tid”, siger Ellen Petersen, formand for beskæftigelsesudvalget.

For Classic Clean giver aftalen også gevinst.

”Samarbejdet med Sprogcenter Randers betyder meget for os. Det giver os mulighed for at styrke vores fokus på socialt ansvar, samtidig med vi kan hjælpe gode medarbejdere (borgere) ind på arbejdsmarkedet. I samarbejde med Jobcenteret har vi fundet to gode kandidater til at varetage opgaven. Vi siger faktisk ikke nej til opgaver, fordi der er gode rekrutteringsmuligheder igennem Jobcenteret. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde.,” siger Daniel Asmussen, salgschef for Classic Clean.