Styrket samarbejde om psykiatrien

Randers Kommune og Regionspsykiatrien Randers har udbygget samarbejdet om borgere i psykiatriske tilbud. Samarbejdet består i flere møder og i praktikdage for ansatte på tværs af region og kommune.

Region Midtjylland behandler borgere på Psykiatrisk Afdeling i Randers, mens Randers Kommunes psykiatriindsats blandt andet inkluderer to psykiatriske botilbud og fire bostøttecentre. Det nye samarbejde mellem region og kommune skal styrke indsatsen for borgere med psykiske udfordringer, som pendulerer mellem regionspsykiatrien og kommunens botilbud.

"Vi fik ideen til samarbejdet, fordi nogen af vores patienter bor på kommunens bosteder. Formålet er at møde hinanden fysisk og være nysgerrige på hinandens fagligheder. Med samarbejdet får vi kendskab til hinandens arbejdsgange og arbejde med forskellige lovgivninger, og vores fælles håb er, at vi kan stå bedre sammen for at give støtte til større trivsel til borgerne," siger Anders Lindelof, overlæge i Regionspsykiatrien i Randers.

"Vores mål med samarbejdet er, at interessen og nysgerrigheden for hinandens arbejde bliver styrket. Med samarbejdet skaber vi mere forståelse for hinandens arbejde, og vi forebygger, at der kan opstå frustration, når vi ikke kender til baggrunden for hinandens beslutninger," forklarer Søren Skovbak Meinertz, afdelingsleder for bo området, Center For Psykiatrien i Randers Kommune.

En del af samarbejdet består i, at medarbejdere fra psykiatrisk afdeling kommer i praktik på kommunens bostøttecentre og bosteder og omvendt. Praktikken forløber i første omgang over 3 uger i november, og først på året 2021, starter en praktikrunde mere. Praktikken skal sikre større forståelse blandt medarbejderne for forskellige arbejdsformer. Håbet er også at tilgange og metoder der giver mening for borgernes udvikling, kan inspirere på tværs af region og kommune.

"Med praktikken får vi sat ansigter på hinanden og stillet en masse spørgsmål. Vi lærer hinanden bedre at kende og bliver bedre til at ringe og sparre med hinanden. Det her samarbejde har været savnet, så det giver rigtig god mening. Det hører vi også fra medarbejderne, der allerede har været i praktik" fortæller Søren Skovbak Meinertz.

Samarbejdet mellem kommune og regionspsykiatri betyder også flere møder mellem overlæge Anders Lindelof, afdelingsleder Søren Skovbak Meinertz og daglig leder af kommunens psykiatriske bostøttecentre Lotte Svane. Der er også arrangeret en fælles temadag, som lige nu er udskudt grundet corona.