Sydbyens skoler danser

Danseglæde, trivsel og bevægelse var i fokus, da 1800 elever på tre skoler i Randers tirsdag den 11. maj skruede op for musikken og dansede en fælles dans sammen hver for sig. Dansen er optaget på video, så eleverne fremover kan danse trinene i pauserne i løbet af skoledagen.

Eleverne i 1. A på Kristrup Skole gjorde sig umage med dansetrinene til den fælles dans, som alle elever på tre skoler i Sydbyen dansede den 11. maj.

De tre dansende skoler ligger i den sydlige del af Randers. Skolerne har en tradition for at arrangere det årlige løb, Sydbyløbet, der skal øge sammenholdet mellem de tre skoler. Coronakrisen satte en stopper for at afholde løbet i 2020 og i 2021. Derfor tog eleverne på de tre skoler i stedet for danseskoene på den 11 maj klokken 11:00:

”Det er skønt, at alle elever er tilbage på skolerne på fuld tid. De ældste elever har længe siddet hjemme foran skærmen. Nu trænger vi alle sammen til at røre os i fællesskab. Når vi ikke kan løbe sammen, kan vi i stedet danse sammen. Det øger livsglæden og fællesskabsfølelsen,”  fortæller Louise Timm Eriksen, skoleleder på Tirsdalens Skole.

Fælles dans til idræt og pauser

Det er en pædagog fra Kristrup Skoles SFO, som har lavet koreografien til dansen. Dansen er optaget på video, så alle elever har mulighed for at lære trinene:

”Nu har vi fået en fælles dans, som både store og små elever fremover kan bruge, hvis de trænger til en pause med bevægelse i løbet af skoledagen. Dansen kan også bruges i idrætstimerne og måske som opvarmning, inden vi næste forår skal løbe Sydbyløbet,”  siger Karen Margrethe Kannegaard-Krogsholt, SFO leder på Kristrup Skole.

De dansene skoler i Sybyen i Randers er Kristrup Skole, Søndermarksskolen og Tirsdalens Skole.