Tag en tur til affaldslandet ”Væk” i efterårsferien og se, hvor dit affald bliver af

Hvor bliver dit affald af, når skraldemanden kører det ”væk”? Hvordan bliver tomme sodavandsdåser og leverpostejsbakker tryllet om til penge? De spørgsmål og mange andre kan nysgerrige børn og voksne få svar på, når vi inviterer til rundvisning i børnehøjde mandag og tirsdag i efterårsferien.

Efterårsferien står i affaldssorteringens tegn på Affaldsterminalen, hvor børn med forældre eller bedsteforældre kan opleve hvirvelstrømsmagneten, sorteringsanlægget og den store papirhal – og ikke mindst alle de store maskiner, som kører rundt på pladsen. Med andre ord, kommer man bag om det hele.

Børn er fremragende til at sortere

”Vi vil gerne give børn og voksne en bedre forståelse af, hvad der sker med affaldet, når det forlader deres hjem. Vi vil vise, hvorfor det er vigtigt at sortere, og hvordan affaldet kan genanvendes. Mange børn i dag, synes heldigvis også, at det er vigtigt. Efter en rundvisning på vores affaldsterminal, hører vi tit, at børnene kommer hjem som små affaldsnørder, der opmærksomt holder øje med, om affaldet kommer de rigtige steder hen derhjemme”, siger Sisse Stochholm.

Vi skal selvfølgelig også lege med noget affald

Efter en rundtur på Affaldsterminalen er der mulighed for lidt sjov og leg i værkstedet. Her kan man blandt andet prøve at skille en gammel mobiltelefon ad og se, hvad der gemmer sig indeni, lave punge ud af mælkekartoner eller lave halloween-flagermus af hjemmets ”affald”.

Fakta:

  • En tur til ”Væk” foregår mandag og tirsdag i efterårsferien, kl. 10 og kl. 13 begge dage
  • Tilmelding er nødvendig og du kan booke dit besøg her
  • Læs mere om arrangementet og masser af det andet, gratis sjov i efterårsferien i Børnekulturugens program eller på bornekulturugen.dk
  • Arrangementet foregår på Randers Affaldsterminal, Romalt Boulevard 64, 8960 Randers SØ
  • Husk tøj efter vejret – vi skal være en del udendørs