Thyra Frank roser ældremaden i Randers

Det var en begejstret ældreminister, der fredag den 3. november besøgte Randers Kommunes storkøkken Madservice Kronjylland.

Thyra Frank fik blandt andet en rundvisning hos Madservice Kronjylland. Her er hun i selskab med den lokale formand for ældrerådet samt køkkenets leder.

Madservice Kronjylland leverer ugentligt blandt andet cirka 12.000 middagsretter til ældre borgere i Randers Kommune og står desuden for tilberedningen af 25 procent af maden til de kommunale ældrecentre. Det kræver store og moderne køkkenfaciliteter, og dem viser storkøkkenets leder, Marianne Sloth, frem for ældreminister Thyra Frank.

Det var en begejstret minister, der kunne lide, hvad hun så, hørte og smagte. Madservice Kronjylland har ifølge Thyra Frank flere gode initiativer til efterlevelse andre steder i landet. Det gælder blandt andet "Smagspanelet", der består af repræsentanter fra ældrerådet. Panelet har til opgave at prøvespise og evaluere middagsmaden fra Madservice Kronjylland og ældreområdets cafeer for at sikre kvaliteten. Derudover havde ministeren stor ros til køkkenets leder, madens smag og arbejdets organisering.

Madservice Kronjylland leverer ikke kun færdigretter. En stor del af den daglige madlavning er en salgs del-elementer, som ældrecentrenes køkkener bruger til at lave det færdige velsmagende måltid. Det kan være en god sovs eller fars. Madservice Kronjylland leverer desuden specialkost til eksempelvis ældre med allergi eller synkeproblemer. Foruden ældrecentrene leverer køkkenet mad til 850 hjemmeboende ældre i Randers Kommune.