Tour-feberen har ramt Kollektivhuset

Kan det lade sig gøre for syv ældre beboere på Kollektivhuset at cykle samme distance, 182 kilometer, som rytterne skal cykle på 3. etape af Tour de France fra Vejle til Sønderborg? Svaret er ja - de fik 56 dage, og til sammen har de tilbagelagt 332 kilometer på motionscyklen. Nu er de klar til at nyde Touren i fjernsynet og en is i Fjellerup

Beboer på Kollektivhuset i Randers cykler på motionscykel

Der blev trampet i pedalerne og svedt lidt ekstra i maj og juni på Kollektivhuset i Randers. Syv beboere har varmet op til Tour de France ved at cykle længere end 300 kilometer på en motionscykel. Nu er de helt klar til at se med i fjernsynet og følge rytternes udfoldelser på de danske landeveje.

"Vi vil gerne motivere de ældre til at røre sig noget mere. Og når nu Tour de France kommer til Danmark, og vi har en motionscykel stående, så var det oplagt at koble de to ting sammen. Der er nogen, der har gået rigtig meget op i det, og de syv deltagere har fået rørt sig mere end normalt. Der er også blevet snakket meget om Tour de France og de kørte kilometer over frokosten den seneste tid," siger Julie Nyholm Larsen, der er fysioterapeut på Kollektivhuset.

Målet for deltagerne var, at de over en periode på 56 dage skulle cykle, hvad der svarer til distancen på 3. etape fra Vejle til Sønderborg - 182 kilometer. Motivationen var en fællestur til Fjellerup Strand med kaffe og is, hvis det lykkedes. Det mål blev i den grad nået, de 7 deltagere cyklede til sammen 332 kilometer.

Tour de France i fjernsynet

 

Fra første etape bliver kørt fredag den 1. juli og tre uger frem, kommer der til at køre Tour de France på fjernsynet i fælleskøkkenet, her vil flere af de ældre beboere dagligt samles og heppe på de danske ryttere. Der er da også mulighed for at springe på motionscyklen og køre ekstra kilometer, hvis det skulle krible i benene.

"Jeg synes, det er et dejligt initiativ, som har motiveret en gruppe af kommunens ældre til at bevæge sig lidt ekstra i hverdagen. Vi har alle brug for en gulerod eller motivation til motion og bevægelse, så det at gøre Tour de France og starten i Danmark til en motivationsfaktor for at få motion, er en rigtig god ide. Jeg ønsker deltagerne en god og fortjent tur til Fjellerup Strand," siger Ellen Petersen, der er formand for omsorgsudvalget i Randers Kommune.