Tusinder af børn på skolevejene

I de kommende uger begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen ”Børn på vej” vil Randers kommune og Rådet for Sikker Trafik minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken.

Langs skolevejene i 93 kommuner her i blandt Randers kommune vil der i den kommende måned være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut, og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul etc. til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

”Kampagnen, ”Børn på vej,” er en vigtig kampagne. Den sætter fokus på, at bilisterne skal være med til at passe på skolebørnene ved at sænke farten og vise hensyn, så alle børn kan komme trygt og sikkert til og fra skole,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken

Som noget nyt tilbyder kommunerne , Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Som forældre kan der være mange spørgsmål. Fx hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

”Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, ”siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd til forældre

Få gode trafikråd målrettet dit barns alder: https://www.sikkertrafik.dk/forældre

Om kampagnen ”Børn på vej”

Bag kampagnen ”Børn på vej” står Randers kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og uddeler kampagnepakker til skolerne, så det bliver lettere at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.