Unikt samarbejde mellem Randers FC og specialskoler får ”En del af noget større” prisen

En samarbejdsaftale mellem Randers FC og Randers Kommune om minipraktik for unge med handicap og udfordringer, udløser nu, at Randers FC netop har fået ”En Del af Noget Større”-prisen til Dansk Fodbold Award.

Det var UEFA, som i første omgang fik øje på Randers og drog til byen og til stadion for at optage en dokumentar video til den internationale kampagne #Equal game.

”Vi er utrolig stolte af prisen, vi nu modtager og af, at UEFA har fået øje på det sociale arbejde, vi udfører for vores lokalsamfund i og omkring Randers. Det er en kæmpe cadeau til klubben og til byen, siger Randers FCs administrerende direktør Henrik Jørgensen.

Han betragter både pris og video som en blåstempling af den CSR-indsats, som Randers FC udfører parallelt med fodbold-arbejdet.

Projektet Minipraktikanterne foregår i et partnerskab med Randers Kommune.

I godt og vel et års tid har Randers FC haft fire elever fra specialskolerne Vesterbakkeskolen og Firkløverskolen (tre elever med autisme og en elev med Downs syndrom) i ”Minipraktik” en dag ugentligt, hvor de udfører et stykke nyttigt arbejde, der er tilpasset den enkelte elevs ønsker og formåen. Én elev hjælper for eksempel klubbens materialefolk med at vaske spillernes træningstøj, en anden assisterer i køkkenet med at anrette spillernes og de ansattes frokost, mens to elever hjælper til med at klargøre de mange lounges til hjemmekampe og andre arrangementer.

”Vi sætter stor pris det tætte samarbejde mellem Randers Kommune og Randers FC, og minipraktikkerne er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet kan gøre en stor forskel for eleverne på specialskolerne. De unge mennesker får hjælp og støtte til at finde sig til rette i samfundet, og de oplever anerkendelse og glæde ved at udføre et arbejde,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

UEFAs portræt af Randers FCs projekt om Minipraktikanterne er offentliggjort på UEFAs hjemmeside og fodboldforbundets andre sociale medier. Her har portrætterne millioner af seere.

Se Danmarks #EqualGame-bidrag fra Randers FC på UEFAs hjemmeside www.uefa.com/equalgame hvor man også kan se lignende web-dokumentarer fra de lande, der indtil videre er blevet portrætteret af UEFA.