UU-Randers inviterer til individuel ungdomsuddannelsesvejledning i hele februar

Den 1. marts 2021 er sidste frist for at søge ind på en ungdomsuddannelse i Randers. I år tilbyder Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers ekstraordinært at holde individuelle vejledningssamtaler for alle unge, der endnu ikke har truffet endeligt valg om ungdomsuddannelse. Det sker ovenpå et corona-år, hvor flere gængse vejledningsaktiviteter som fysisk åbent hus er blevet aflyst.

I hele februar har alle 9. og 10. klasserne i Randers Kommune ekstraordinært mulighed for at booke en individuel vejledningssamtale om det ungdomsuddannelsesvalg, de skal træffe senest den 1. marts.

”Hos UU Randers kan vi hjælpe eleverne med at få struktureret de overvejelser, de måske allerede har gjort sig. Vi er en sparringspartner, som de kan vende deres uddannelsestanker med. Nogle har brug for konkrete svar på spørgsmål om ungdomsuddannelserne, mens andre har brug for en mere generel samtale om, hvilken undervisningsform der passer bedst til dem og hvilke ungdomsuddannelser det matcher bedst med,” fortæller Anita Højrup, UU vejleder ved UU Randers.

Normalvis er det kun muligt for elever, der ikke er vurderet uddannelsesparate, at få en individuel vejledning. I år gælder tilbuddet for alle elever, der stadig er uafklarede om deres uddannelsesvalg. Det hænger blandt andet sammen med, at flere vejledningsindsatser som fysisk åbent hus og brobygning ikke har været muligt på grund af Covid-19.

”Det er rigtig vigtigt, at de unge får den information, de har brug for, så de kan træffe det valg, der passer bedst til dem. Grundlæggende oplever vi, at de unge er meget optaget af at træffe et valg, der ikke lukker for mange døre. Her kan der være brug for, at vi helt overordnet tager en snak om, hvordan vores uddannelsessystem ser ud – vi har nemlig et meget fleksibelt uddannelsessystem i dag, der gør, at de slet ikke behøver at være så bekymret uanset hvilken vej, de vælger,” fortæller Anita Højrup.

Hjælp til at skabe sikkerhed

”Jeg vil gerne læse en EUX Velfærd, fordi jeg gerne vil uddanne mig til sygeplejerske senere hen. Her har det været rigtig rart med en vejleder, jeg kunne støtte mig op ad. Jeg var lidt usikker på, om det nu var det rigtige for mig, da den tager ret lang tid at læse. Det bekræftede Anita mig i, at jeg sagtens kunne klare. Mange af uddannelserne er nye og ikke nogle mine forældre kender så meget til, og derfor har det bare været en virkelig stor hjælp at kunne ringe til en vejleder og få sikkerhed omkring valget,” fortæller Emilie  

Uddannelsesvejlederne står til rådighed til både online møder og telefonsamtaler for de unge og forældre, der har brug for at vende det forestående uddannelsesvalg.

For at booke en samtale med en vejleder kan man enten kontakte skolens UU-vejledere på Aula eller kontakte UU Randers på uu-randers@randers.dk og angive sine kontaktoplysninger – så bliver man kontaktet af en vejleder med henblik på at lave en aftale.