Vandsport på skoleskemaet

50 elever fra profillinjen Boost på Hornbæk Skole var fredag den 15. juni samlet ved Dronningborg Bådelaug og Randers Roklub. Her prøvede de kræfter med roning, sejlads og Stand Up Paddling. Det skete i forbindelse med forløbet Blå Måned, som er et samarbejde mellem Hornbæk Skole og en række vandsportsklubber i Randers Kommune.

Tre 7. klasses elever fra Hornbæk Skole på sejlads ved Dronningborg Bådelaug.

Fredag den 15. juni var sidste fredag ud af fire, hvor elever fra Hornbæk Skole kunne prøve kræfter med roning, sejlads og Stand Up Paddling. Et forløb, der blandt andet har til formål at give de unge et boost i hverdagen og gøre dem nysgerrige på natur- og foreningslivet i Randers Kommune.

”Boost er en profillinje for elever i udskolingen her på Hornbæk Skole. Blå Måned er vores seneste forløb på Boost-linjen, hvor vi har sat fokus på vandsportsaktiviteter. Her har vi særligt vægtet fordybelse højt. Det har betydet, at de unge i løbet af de fire fredage har beskæftiget sig med én bestemt aktivitet, i stedet for at prøve alle tre vandsportsaktiviteter. Det har gjort, at de unge virkelig har haft mulighed for at udvikle sig og rykke deres grænser,” fortæller Flemming Abildgaard, der er underviser på Hornbæk Skole.

Blå Måned er et åbent skole-initiativ, hvor Hornbæk Skoler samarbejder med lokalsamfundets vandsportsklubber. Et tiltag, som skal gøre de unge mere bevidste om foreningslivet i Randers Kommune. Tidligere på året har Hornbæk Skole også samarbejdet med Randers Roklub omkring vinterbadning.

”Profillinjen Boost er med til at give de unge en variation i hverdagen. Aktiviteterne har samtidig en tydelig dannende karakter, som er med til at udvikle dem fagligt i andre fag ved at skærpe deres opmærksomhed. Igennem den fysiske udfoldelse i naturen arbejder vi med de unges selvtillid på flere niveauer, og det bidrager i den grad også til deres faglige udvikling. Alene det, at de får rykket nogle grænser, er med til at give dem en styrket tro på sig selv,” fortæller Flemming Abildgaard.

Et stærkt ungemiljø

Hornbæk Skole sætter stort fokus på ungemiljøet i udskolingen. Profillinjerne som Boost er derfor også et initiativ, som skal være med til at styrke fællesskabet og sammenhængen på tværs af klasserne.

”Blå Måned har virkelig være fedt. Det er rigtig sjovt at prøve nogle aktiviteter, som man ikke lige normalt kan gøre i hverdagen. Samtidig synes jeg også, at det er med til at skabe et bedre fællesskab, at man får nogle nye oplevelser sammen. Vi er både sammen med vores egen årgang og 8. og 9. klasserne. Det skaber et rigtig godt sammenhold på tværs af årgangene, men også i vores klasse generelt,” fortæller Miriam Riishøj, der går i 7. klasse på Hornbæk Skole.

Boost er én af flere profillinjer, som Hornbæk Skole tilbyder til elever i udskolingen. Udover Boost-linjen, som har fokus på friluftsaktiviteter, kan eleverne blandt andet vælge en golflinje, science-linje, globallinje og My Life-linje.

”Jeg valgte Boost-linjen, da jeg begyndte i udskolingen, fordi jeg godt kan lide at være aktiv og prøve nye ting. De sidste fire fredage har jeg været ude af sejle, og det er helt nyt for mig. Det kræver rigtig meget koncentration, når man skal styre sejlene og få båden til at dreje. Den første gang var jeg lidt bange for at falde ned i vandet, når båden drejede, fordi den kom så langt ned mod vandoverfladen. I dag er jeg blevet helt tryg ved det, og jeg synes virkelig, det er sjovt og hyggeligt at sejle,” fortæller Miriam Riishøj.

Blå Måned er et forløb på profillinjen Boost. Forløbet er et åbent skole-samarbejde mellem Hornbæk Skole og Randers Roklub, Randers Sejlklub, FDF Randers og Randers Ungdomsskole.