Vejarbejde på Vestervold lukker adgang til Slyngborggade

I forbindelse med etablering af cykelsti på begge sider af Vestervold spærres adgangen til Slyngborggade i cirka en måned fra mandag den 11. november. I samme tidsrum lukkes det ene kørespor på Vestervold i sydgående retning fra Hobrovej til Søren Møllers Gade. Cyklister kan glæde sig til at rulle af sted på en kort strækning af den spritnye cykelsti i nordgående retning.

Slyngborggade vil midlertidigt være lukket, mens der bygges ny cykelsti fra Hobrovej til Søren Møllers Gade.

Randers Kommune er i fuld gang med at etablere nye cykelstier på begge sider af Vestervold. Det ene kørespor i nordgående retning har i to måneder været lukket, mens arbejdet med cykelstien  har været i gang. Den 11. november åbner den nye cykelsti på strækningen fra Søren Møllers Gade til Adelgade.  

Eftersom der også skal etableres cykelsti i sydgående retning på Vestervold, lukkes det ene kørespor fra Hobrovej til Søren Møllers Gade fra den 11. november og en måned frem. I samme periode spærres tilkørslen til Slyngborggade. Der bliver omkørsel til Slyngborggade ad Steen Blichers Gade:

”Vi flytter vejarbejdet over på den andens side af Vestervold og koncentrerer alle kræfter om at etablere cykelstien fra Hobrovej til Søren Møllers Gade hurtigt, så lukningen af Slyngborggade bliver så kortvarig som muligt,”  siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Når cykelstien på strækningen fra Hobrovej til Søren Møllers Gade er færdig, går Randers Kommune i gang med at færdiggøre den sidste strækning af cykelstien fra Søren Møllers Gade til Vestergade i begge retninger af Vestervold.

Fakta

Etablering af cykelsti på begge sider af Vestervold er led i cykelprojektet ”Cykling i byen”. I forbindelse med projektet er der etableret nye p-pladser til cykler i centrum af Randers og opsat cykeltællere ved den Blå Bro og på Hobrovej, ligesom der er opsat cykellæn tre steder i Randers by.

Arbejdet med at etablere cykelsti fra Tørvebryggen til Vestergade på begge sider af Vestervold varetages af Banedanmark i 2021-2022, når Banedanmark bygger en ny bro over Hvidemøllevej i forbindelse med elektrificering af togstrækningen mellem Aarhus og Lindholm.

Fra den 11. november kan cyklister rulle af sted på en 120 meter lang cykelsti fra Søren Møllers Gade til Amaliegade.