Velkommen til krydstogtskib i Randers

Onsdag morgen, den 24. april, lagde det fredede krydstogtskib MS Nordstjernen til kaj i Randers Havn. Skibet blev modtaget af interesserede tilskuere, der var mødt op for at byde det flotte, gamle skib og passagererne velkommen til byen.

Da MS Nordstjernen lagde til ved kulkajen syd for Østervold, gik borgmester Torben Hansen ombord på skibet for at byde personligt velkommen til turisterne fra Schweitz, Tyskland og Østrig.

“Vi har set frem til at byde velkommen til MS Nordstjernen, turister og besætning. Det er en rigtig fin mulighed for at vise de historiske seværdigheder i Randers frem og koble det med en oplevelse af vores særlige natur,” siger Torben Hansen.

De ombordværende turister tager turen fra Trondheim i Norge til Lübeck-Travemünde i Tyskland, og på vejen lægger MS Nordstjernen til i flere havne for at byde turisterne på by- og naturvandringer. Visit Randers og Randers Kommunes Eventsekretariat har i samarbejde med Randers Havn sørget for, at turisterne fik en god dag i Randers med besøg på Håndværksmuseet og Randers Handsker og shopping i middelalderbyen. Nordstjernen lettede anker og sejlede sydpå onsdag aften.

Det er det norske selskab Vestland Classics, som tager turister med på krydstogter på MS Nordstjernen. Skibet blev oprindeligt bygget i 1956 i Hamborg som et meget sødygtigt post-, fragt- og passagerskib, med det formål at forbinde Norges fjerneste, arktiske egne med resten af verden. Skibet er fredet i særklasse, fordi det er et ekstraordinært eksempel på skibsdesign fra 1950erne, med inspiration fra 1930erne og dampskibene.

MS Nordstjernen sejlede ind i Randers Havn onsdag morgen klokken 9.