Velkommen tilbage til folkeskolens yngste elever

Mandag den 8. februar er en stor dag for folkeskolerne i Randers Kommune og de yngste elever fra 0.- 4. klasse. Siden den 21. december har skolerne været nedlukket som følge af Covid-19, men nu kan de endelig sige velkommen tilbage til de yngste elever.

“Vi er rigtig glade for endelig at kunne tage imod de yngste elever i folkeskolen igen. Eleverne har været så tålmodige i den her tid, men nu er ventetiden slut. Vi er helt klar til at tage imod dem i det faglige og sociale fællesskab, som folkeskolen er. Jeg ved, at vi har en masse dygtige og forventningsfulde lærere på samtlige af vores 19 folkeskoler, der slet ikke kan vente med at se deres elever igen,” siger Jesper Kousholt, skolechef i Randers Kommune. 

Fra mandag den 8. februar kan de yngste elever glæde sig over at se deres savnede kammerater igen og vende tilbage til en mere genkendelig hverdag på trods af de corona-restriktioner, som skolerne skal følge.

”I den seneste tid er det blevet ekstra tydeligt, hvor vigtigt det fysiske fællesskab i folkeskolen er. Eleverne har savnet deres kammerater og selvom lærerne har gjort en rigtig stor indsats i den online-undervisning, så har det været sværere at sikre sig, at alle er med og bliver set. Det kommer der til at blive fuldt fokus på i den kommende tid,” fortæller Jesper Kousholt. 

På et pressemøde mandag den 1. februar blev det meldt ud, at de yngste elever kunne vende tilbage til skolerne. Den seneste uge har folkeskolerne derfor været i gang med at planlægge og klargøre genåbningen, så medarbejderne er klædt bedst muligt på til at tage imod eleverne igen.