Vestervangs fodboldlinje besøger Borupvænget

En forårsdag i maj 2022 fik beboerne på ældrecenteret Borupvænget besøg af fodboldlinjen fra Vestervangsskolen i Randers. Der blev spillet bold på sidelinjen blandt beboerne, og gode historier og minder dukkede op.

Nationalsang, fodboldopvisning, solskin og kolde øl og vand fra baren. Stemningen var i top på Borupvænget en torsdag i maj, da 5.-8. klasses fodboldlinje fra Vestervangskolen besøgte beboerne på ældrecenteret Borupvænget.

”Det var en stemningsfuld dag, hvor de unge mennesker mødte de ældres verden og oplevede, at livet på et ældrecenter også kan bestå af et herligt fodboldarrangement. Mange af beboerne havde ikke set en fodboldkamp live i mange år og nød stemningen og spændingen”, siger Betina Bruun, centerleder på Borupvænget.

Fodboldlinjens besøg var en del af en international uge på Borupvænget, hvor hver dag repræsenterede et land som tema i både aktiviteter og middagsmad. Torsdag var Italien på programmet, og det kaldte på fodbold, cykling og pizza.

”Vi havde kridtet en bane op på græsarealet bag Borupvænget og lånt mål af en medarbejder. Baren var fremme, og der var musik i soundboksen. Vi sang selvfølgelig nationalsangen, som alle kunne synge med på. Der blev købt øl og vand i baren, klappet, hujet og hygget. Vi aftalte bagefter, at det måtte blive en fast tradition fremover”, fortæller Betina Bruun.

Efter kampen drak spillerne en sodavand blandt alle beboerne, og det gav liv til mange gode snakke, hvor beboerne delte deres egne fodboldminder med de unge mennesker.