Veteranhuset Randers officielt indviet

Randers Kommune er en af landets førende veterankommuner, og nu har kommunen også fået et veteranhus. Veteranhuset, som skal bruges til receptioner, foredrag og andre arrangementer for tidligere udsendte og deres pårørende, blev indviet med en festlig reception fredag 25. marts 2022.

Mange var mødt op for at fejre det nye hus, som fremover kommer til at rumme en masse aktiviteter for veteraner og deres pårørende. Foto: Randers Kommune.

Borgmester Torben Hansen var til stede for at fejre åbningen af det nye hus på den gamle kaserne i det nordlige Randers.

"Det er fantastisk at se hvor mange aktiviteter og nye tiltag, der er vokset ud af veteranindsatsen i de seneste år i Randers Kommune. Sidste år modtog Randers Kommune prisen som Årets Veterankommune som den første kommune i landet. Det var en stor hæder og anerkendelse af, at vi her i fællesskab har skabt et enestående samarbejde, der løfter veteranindsatsen. Jeg håber, at vores nye Veteranhus, som vi fejrer indvielsen af i dag, kan styrke indsatsen endnu mere," sagde Torben Hansen i sin tale til de fremmødte.

Et stort skridt for veteranindsatsen

Randers Kommunes veteranstrategi er vedtaget i Randers Byråd i 2017 og er et bredt samarbejde mellem Veterancaféen, Randers FC, Danmarks Veteraner Kronjylland, S/Y BIA, Veteranpårørendegruppen Randers og Randers Kommune.

Med Veteranhuset er der taget et stort skridt for at styrke veteranindsatsen yderligere i Randers Kommune. Foreningerne, veteraner og pårørende har med huset fået nye og bedre rammer for aktiviteter og samvær, og det er tanken, at huset skal være centrum for et levende veteranmiljø i Randers Kommune. Det vækker glæde hos kommunens veterankoordinator Stanley Schmücker:

"Vi er meget glade for, at vi nu åbner et helt hus til vores veteraner. Det er meget passende, at vi i en af landets førende veterankommuner også får et samlingssted for tidligere udsendte og deres pårørende til alle de aktiviteter, som kommunens stærke veteranindsats tilvejebringer. Vores ambition er fortsat at være Danmarks bedste veterankommune, og det kan kun lade sig gøre grundet de mange gode samarbejdspartnere, som løfter indsatsen i fællesskab," siger Stanley Schmücker.