Veteranmessen vender tilbage

Veteranmessen 2022 løber af stablen lørdag d. 24. september på den gamle kaserne i Randers. Messen er for alle, som vil have et indblik i veteranområdet og militærinspirerede aktiviteter.

Sidste år var en succes med op mod 400 besøgende gæster over to dage. Og igen i år ser Randers Kommunes veterankoordinator Stanley Angelo Schmücker frem til en fremragende dag.

"I år samler vi alt det bedste på én dag og håber på stor opbakning fra veteraner, pårørende, familier, med videre. Der er noget for enhver, så tag familien med under armen og kom på besøg på den gamle kaserne," siger Stanley Angelo Schmücker.

Messestande og foredrag

Oberst (ret'd) Christian Arildsen, tidligere Regimentschef for Skive Kaserne, kommer og åbner messen kl. 10.00.

Herefter åbner standene, hvor messedeltagerne blandt andet kan lære mere om, hvordan Randers Bibliotek er relevante i en veteransammenhæng, hvordan Securitas' arbejde med veteraner gjorde dem til Årets Veteranvirksomhed i 2019, hvordan hjemmeværnsenhederne støtter Forsvaret og det civile og maritime beredskab og meget mere.

Deltagerne kan også deltage i konkurrencer fx håndgranatskast, prøve en undervandsdrone og se om de kan undvige forhindringerne, se speedbådene som bruges i maritime operationer mv.

Sidst men ikke mindst vil Sussi Hjort Hollensted holde oplæg om neuroaffektiv hesteassisteret terapi med PTSD ramte veteraner. En helt ny terapiform, som der forskes i, i samarbejde med Aarhus Universitet.

Hvor og hvornår

Messen er gratis og foregår på den gamle kaserne Kavalerivej 9, 8930 Randers NØ, lørdag 24. september. Der er ligeledes åbent i det nye Veteranhus, Kavalerivej 16, 8930 Randers NØ, hvor foredragene vil blive afholdt.

Se det fulde program på https://www.facebook.com/events/1235272947272489/

Messen arrangeres Veteranindsatsen Randers, som består af Randers FC og Randers Kommune, Danmarks Veteraner Kronjylland, S/Y BIA, Veterancafeen Randers og Veteran Pårørendegruppen Randers. Dertil er Aarhus og Silkeborg Kommune i år medarrangør.