Videospot på folkeskolerne

Det skal blive kendt for flere, at Randers Kommune har 19 gode folkeskoler. Derfor har alle folkeskoler nu fået en præsentationsvideo, der stiller skarpt på hver skoles særlige profil og kendetegn. Videoerne giver forældre til kommende skoleelever indblik i, hvad deres lokale folkeskole står for og hvilke værdier, den bygger på.

"Folkeskolerne i Randers Kommune er fagligt stærke og har en masse godt at byde på. Det skal blive endnu tydeligere for alle. Derfor har skolerne nu fået produceret hver deres præsentationsvideo. En video, der viser skolerne indefra, og som fremhæver hver skoles særlige kendetegn og kvaliteter," siger Steen Bundgaard, formand for Skole- og uddannelsesudvalget.

Børn og Skole-forvaltningen har i efteråret udarbejdet en kommunikationsstrategi, der styrker folkeskolernes formidling om sig selv. Videoerne er et led i denne strategi og tegner et tydeligt billede af hver skole.

"Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg for forældre i Randers Kommune. Når forældrene står foran at vælge skole, er det vigtigt, at det er klart for dem, hvad deres distriktsskole står for, og hvilke værdier den bygger på. Det er nu blevet endnu tydeligere med disse videoer," siger Steen Bundgaard.

Flere perspektiver på skolerne

"Fælles for alle skolerne er, at de er dybt optaget af at skabe de bedste rammer for elevernes læring og trivsel. Derudover har skolerne forskellige fokusområder, som blandt andet afhænger af deres størrelse og elevsammensætning. Forskelligheden er en styrke, som er vigtig at få formidlet. Med videoerne her er skolerne blevet endnu skarpere på at kommunikere deres profil og imødekomme forældrenes behov for information," siger Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune.

I videoerne kan man både høre skoleledere, lærere, pædagoger, forældre og elever fortælle om skolerne fra deres perspektiv.

"Vi håber, at vi med videoerne kan styrke trygheden og stoltheden ved valget af folkeskolen. Forældrene vil forhåbentligt opleve, at videoerne giver dem et tydeligt billede af, hvad folkeskolerne kan og gør. Vi har nogle rigtig dygtige folkeskoler her i Randers og nogle lærere og pædagoger, der virkelig står på tæer for at sikre elevernes faglige og sociale udvikling. Det skal fortælles og vises frem," siger Henrik Johansen.

Skolevideoerne kan ses på hver skoles hjemmeside. Her er de med til at tegne skolernes profiler udadtil og give forældrene et oplyst grundlag at træffe deres skolevalg på.