Virksomheder støtter op om socialt udsatte i julen

Det sociale værested Perron 4 har i år fået en særlig julegave. Penge- og maddonationer fra flere lokale virksomheder betyder, at julen bliver lidt sødere for de mennesker som bruger perronen.

Det er Bilka, Assentoft 2talbyg og Esther Kønig Diner Transportable som har doneret pengebeløb og julemad. Donationerne vil blive brugt til at skabe en hyggelig jul for de mennesker, som kommer på Perron 4, og for værestedet bliver donationerne modtaget med åbne arme:

"For mange af Perron 4's brugere er julen en svær tid, hvor man helst bliver derhjemme. Men der er også en stor del, der har brug for, at vi rykker tættere sammen i julen med mad og samvær som ramme. Donationerne betyder, at vi både kan lave hyggelige stunder og måltider til dem, der elsker julen, og give mad med hjem til dem, der ikke har det på samme måde. Det er fantastisk, at donorerne vil hjælpe os med at sørge for, at alle vores brugere får den juletid, der er bedst for dem," siger Gine Nørager, leder af Perron 4.

At give tilbage til lokalsamfundet

Hos Bilka Randers finder varehuschef Jan Møller stor mening i at være med til at gøre juletiden bedre for en række udsatte danskere. Han har nemlig i fællesskab med sine ansatte valgt, at det er Perron 4 og Randers Krisecenter, der skal modtage årets donation. Det kan være alt fra frugt, grønt og kød til juleslik, småkager og andre godter, der ikke kan nå at blive solgt inden julens lukkedage.

"Det er dejligt, at vi gennem vores samarbejder med Perron 4 kan sikre os, at overskudsvarerne lander hos nogen, der virkelig får glæde af dem. I Bilka Randers er vi meget stolte af at kunne give mennesker i vores lokalsamfund et supplement til en hyggelig juleaften," siger Jan Møller, der er varehuschef i Bilka Randers.

Donationer fra lokale virksomheder

Familievirksomheden Esther Kønig Diner Transportable har valgt at lave julemad til brugerne af Perron 4 den 29. december.

"Vi kunne godt tænke os at lave noget for andre, når vi selv har haft et godt år. Det er en hård tid lige nu, og alt er steget og blevet dyrt, så vi kunne godt give en ekstra hånd med, så vi køber ind og laver tarteletter, sild, flæskesteg, brunede kartofter og sovs, svinemørbrad og risalamande," siger Louise Kønig Klit fra Esther Kønig Diner Transportable.

Assentoft 2talbyg har doneret 25.000 kr. til Perron 4, så brugerne kan få en pose med julegodter med hjem. Pengene går også til gaver, så Perron 4 kan afholde julebanko. Indehaver af Assentoft 2talbyg Peter Sørensen er glad for at give lidt til dem, som kan have det svært:

"Jeg har ondt af de mennesker, som har svært ved at finde fodfæste, og jeg kan ikke gå forbi en Hus Forbi-sælger uden at give noget. Og man har hørt, at så mange har det svært for tiden, og når vi kan få alt det, vi vil have, så kan vi også godt hjælpe lidt," siger Peter Sørensen.